Menü

Víztisztító teszt – kinek van igaza?

A legtöbb emberben felmerült már a kérdés, hogy vajon melyik az igazán jó víz, kell e valóban ásványvizet inni, vagy inkább jobb tisztítani, vagy maradjunk a régi, jól bevált csapi vagy saját kúti víz mellett. Talán okosabb lesz az ember, ha megtekinti a víztisztító teszt eredményeit, gondolhatnánk naivan. De amikor az ember mélyebben merül a témába, akkor látja, hogy igen szövevényes a víztisztítás ügye.

 De utána olvasva azt látja az ember, hogy az eredmények vitathatók mindkét oldalon. A víztisztító gyártók kétségbe vonják a laboratóriumok eredményeit, a laborok, pedig közel sem magasztalják annyira a víztisztítókat, mint a gyártók. A vásárolni szándékozók, pedig a víztisztító teszt ismeretében sem lesznek sokkal okosabbak.

A laborok a legtöbb víztisztítónál a baktériumok megjelenését és elszaporodását kifogásolják. Amit azonban minden alkalommal hangsúlyoznak, hogy a szűrők cseréjén nem szabad spórolni. Ha már az ember víztisztítóba fektet, hogy egészségét óvja, akkor a szűrő cseréje legalább annyira fontos, mint maga a berendezés.

És ez nem látszik a víztisztító teszt átlapozása után sem. Olyan ez, mintha a szuperül felszerelt konyhában, soha sem tisztítanánk a mosogatóban lévő szűrőt. Mindenesetre a víztisztító tesztet azért érdemes megnézni, hogy ha már pénzt szánunk a vásárlásra, akkor olyan mellett döntsünk, amelyik tényleg megfelel a követelményeinknek és annak a vízminőségnek, amit tisztítani szeretnénk. Hiszen a víztisztító teszt ép abban tud segíteni, hogy a saját szükségleteink alapján tudjunk választani. 

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Címkék: víztisztító teszt 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító teszt

Keresés