Menü

Víztisztító készülékek – kicsiben is!

Víztisztító készülékek – kicsiben is!

A víztisztítás szükségessége talán már senki számára sem kérdéses. A mai világban a csapból folyó víz olyan nagymértékben tartalmaz különböző szennyeződéseket, hogy gyakorlatilag alkalmatlanná válik az egészséges fogyasztásra. Ráadásul a hazai vizek köztudott keménysége roncsolja háztartási gépeinket is, a keletkező vízkőnek köszönhetően. 

A szennyeződések kívül-belül rossz hatással vannak szervezetünkre, így érdemes időt, energiát fordítanunk a megfelelő víztisztító készülék kiválasztására. Sokan azért nem mernek belevágni egy ilyen rendszer kiépítésébe, mert esetlegesen csak kevés víz fogy a háztartásban, s nem kívánnak nagyobb átalakításokat végezni. A jó hír mindazoknak, akik hasonló gondolatokkal viaskodnak, hogy már létezik víztisztító készülék ilyen igények kielégítésére is!

A víztisztító kancsó a kis létszámú családok esetén a lehető legoptimálisabb választás. A kancsó egy szűrőbetéttel kb. 100-150 liter tiszta víz előállítására képes, ami a minimális igény esetén épp tökéletes. A szűrőbetétet az elhasználtsága után mindenképp cserélni kell, hiszen különben koncentrált mértékben visszaengedi a már kiszűrt káros anyagokat. Hatalmas előnye a többi víztisztító készülékkel szemben, hogy mobilizálható.

A lakás bármely területére helyezhető, akár cipelhető is, nem okoz gondot a kimozdítása, így akár úgy is tárolhatjuk, hogy nincs fix meghatározott helye. Egyetlen hátránya, hogy a kristálytiszta vízre néhány percet várni kell, hiszen idő, míg a szűrőn átfolyik a beeresztett víz, ám minden más tekintetben a víztisztító készülékek közül a legmobilizálhatóbb választás.

Keresés