Menü

Górcső alatt az asztali víztisztító

Górcső alatt az asztali víztisztító Az, hogy vizünket tisztítani kell senkinek sem új információ. Ez gyakorlatilag tény, amely beépült a hétköznapokba, s egyre többen tesznek lépéseket a cél elérésének érdekében. Az asztali víztisztító ilyen, tökéletes eszköz lehet a tiszta vízért folytatott küzdelemben. A csapvízben számos ízrontó, szerves anyag található, melyek nem biztos, hogy jó hatással vannak szervezetünkre. Az asztali víztisztító szűrőbetétje arra hivatott, hogy ezeket, a nem kívánatos anyagokat kiszűrje. 

Az asztali víztisztítók többségében a csaptelep környékén helyezhetők el, átváltó csappal, kifolyó csővel, és természetes több szintű szűrőberendezéssel. Az asztali víztisztító ideális, hogyha a gyors telepíthetőség a céljaink között szerepel. A mobilizálhatóságának köszönhetően gyakorlatilag a lakás bármely csapján beüzemelhető, tehát bárhova vihetjük magunkkal.

Akár nyaralni is. A polipropilén szűrő garantálja a mechanikai szűrést, azaz a homok, iszap, vagy egyéb részecskék nem „gazdagítják” a jövőben ivóvizünket. Az aktív szén antibakteriális, algaölő hatású, és teljes biztonsággal hatástalanítja a klór, illetve más eredetű szennyeződéseket. Ha az asztali víztisztító rendelkezik KDF réteggel is, akkor gyakorlatilag a készülék védve van a baktérium flóra kialakulásától.

A KDF szűrő emellett csökkenti a nehézfémek koncentrációját, és eltávolítja a növényvédő szereket. Az asztali víztisztító esetében a szűrőbetéteket rendszeresen ellenőrizni, és bizonyos időközönként (3-6 hónap) cserélni kell. Ennyi plusz költséggel mindenképp számolnunk kell, ám valószínűleg gondolkodás nélkül feláldozzuk a felmerülő anyagi terheket a tiszta, és egészséges víz oltárán.

Keresés