Menü

Vízszűrő készülékekkel a szebb jövőért

2021. 10. 19. 08:00:00
Vízszűrő készülékekkel a szebb jövőért

A vízszűrő készülékek egyre elterjedtebbek a háztartásokban. Mára eljutottunk arra a pontra, hogy már sokan fontosnak tartják a környezetvédelmi szempontokat.

A PET palackok használatának mellőzése érdekében újabb és újabb lehetőségek nyílnak előttünk. Ha kételkedünk az otthoni vezetékes víz minőségében, akkor hajlamosak vagyunk ásványvizet fogyasztani, ami jelentős műanyaghulladék-mennyiséget von magával a palackok által. Ha bizonytalanok vagyunk a vízminőséget illetően, akkor mindenképpen érdemes beszerezni egy vízszűrő készüléket.

A műanyag hulladék globális probléma

A palackozott ásványvíz fogyasztásával nagy mennyiségű műanyag hulladék kerül a környezetünkbe. Már maga a műanyag palack előállításának is jelentős környezetre gyakorolt hatása van, hiszen az alapanyaga kőolaj, amely bányászata is rengeteg energiafelhasználást igényel.

A műanyag gyártás légszennyező hatással bír, és a felhasználás utáni hulladékkezelés sem teljes mértékben megoldott. Továbbá számolnunk kell azzal a veszéllyel is, hogy a palackban tárolt vízbe kioldódhatnak különböző káros anyagok, amelyek aztán a szervezetünkbe kerülnek. A műanyag hulladékok gyarapodásának különösen azokban az országokban van nagy hatása, ahol nem megoldott annak kezelése. Ezeken a területeken a műanyag elborítja az utcákat, a csatornákat és természetes vizeket.

Az ilyen erősen szennyezett területeken a pangó víz miatt a szúnyogok szaporulata nagyobb, mivel ideális környezetet teremt számukra. Az érintett térségekben a szúnyogok által terjesztett betegségek, mint a dengue-láz vagy a malária is sűrűn előfordulnak. 

A vízszűrő készülékeké a jövő

A PET palackok mellőzésének egyik hatásos és elterjedt módja az otthoni vízszűrő készülékek használata. Nálunk, a Vízbarátoknál kapható vízszűrő készülék a lakossági, vezetékes víz tisztítására lett kifejlesztve. A szűrők a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat a vízben hagyják, míg a szenyneződéseket eltávolítják. Ezek a víztisztítók könnyen telepíthetőek, nem igénylik szakember jelenlétét.

Az AQ-5300 modell három szűrővel és beépíthető csapteleppel rendelkezik, ezért kiválóan alkalmas bármely háztartásba. A készülék szűrője Claryum filtertechnológiával van ellátva, ami garantálja, hogy csak az emberi szervezet számára fontos anyagok maradnak a szűrt vízben. A víztisztító eltávolítja a klór és klór-aminok minimum 97%-át, egyes nehézfémeket, egysejtű parazitát és néhány szerves vegyianyagot, valamint olyan gyógyszerszármazékokat, mint az ösztrogén vagy az ibuprofen.

A modell pult alá szerelhető, így nem jelenik meg a konyha összképében. Nincs várakozási idő, a csapvíz azonnal tiszta lesz a használatával. A víz egy kombinált szűrőn halad keresztül, ahol az aktív szén kiszűri a gyógyszermaradványokat, gyomirtókat, növényvédő szereket; tehát kemikáliákat.

A szén katalizátor a klórszármazékokat célozza meg, míg az ioncserélő a nehézfémeket köti meg. A mechanikus szűrő a mikroszkopikus szennyeződések eltávolításáért felel. 

Tegyünk együtt az egészségünkért

Ha Ön is vízszűrő készülék megvásárlása mellett döntene, mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy közösen megtaláljuk a legideálisabb megoldást. Egy vízszűrő megvásárlásával nem csak az egészségünkért teszünk, de a fel nem használt PET palackok miatt a környezetvédelemben is szerepet vállalunk. Az, hogy kevesebb hulladékot termeljünk az életünk során, mindannyiunknak fontos feladata.

 

Keresés