Menü

Miért praktikus a hordozható víztisztító?

2020. 12. 30. 13:00:00
Miért praktikus a hordozható víztisztító? A piacon elérhető rengetegféle víztisztító berendezés közül cikkünkben most a hordozható víztisztító készülékeket mutatjuk be. 

Mi az a hordozható víztisztító és miért praktikus?

A hordozható víztisztítók azok a típusú készülékek, amelyek nem helyhez kötöttek. A leggyakoribb és legnépszerűbb típusa a hordozható víztisztítóknak a vízszűrő kancsó. A vízszűrő kancsó mellett a csapra szerelhető víztisztító és a vízszűrős kulacs is ebbe a kategóriába tartozik, hiszen mindkettő hordozható.

Ezek a készülékek jellemzően aktív szenes víztisztítási technológiával működnek, azaz egy beépített szénszűrővel rendelkeznek, amely megszűri a vizet. Az aktív szén megköti a vízben található szennyeződéseket, kiszűri a klórt és annak származékait.

Fontos, hogy a szűrőbetétet a gyártó által meghatározott rendszeres időközönként cserélni szükséges.

A hordozható víztisztító készülék praktikussága éppen a hordozhatóságban rejlik, így nem csak az otthonában tudja mobilisan használni, hanem akár utazásra is magával viheti.

A továbbiakban bemutatjuk a hordozható víztisztítók három típusát és jellemzőit. 

Vízszűrő kancsó

A vízszűrő kancsó a legkedveltebb hordozható víztisztító berendezés, amely a legtöbb háztartásban megtalálható. Népszerűségének legfőbb oka, hogy kedvező áron megvásárolható. Emellett ha közkedvelt modellt választ, a hozzá való szűrőbetétet is könnyen be tudja szerezni a nagyobb szupermarketekben vagy éppen egy webáruházban.

A vízszűrő kancsó nagy előnye, hogy hordozható, nem kell sehova sem csatlakoztatnia, így mobilisan használhatja otthona bármely pontján, illetve költözéskor, utazáskor is magával viheti. Hátránya, hogy egyszerre kisebb mennyiségű tiszta ivóvíz előállítására képes, illetve a szűrőbetétet is gyakrabban kell cserélni benne, hogy ne csökkenjen a hatékonysága. 

Csapra szerelhető víztisztító

A csapra szerelhető víztisztító készülékek előnye a hordozhatóság mellett, hogy nem foglalnak nagy helyet és alacsony költséget jelentenek. Egy adapter segítségével könnyen felszerelhető bármely meglévő csaphoz, a vízszűrő egység pedig a konyhapultra helyezhető. Mivel a készülék könnyen le- és felszerelhető, így nem csak otthona több pontján használhatja, hanem akár utazások, illetve költözés során is elviheti. A csapra szerelhető víztisztító magasabb árkategóriát képvisel, mint a vízszűrő kancsó, ugyanakkor jóval nagyobb mennyiségű tisztított víz előállítására képes.

Egy jó minőségű, csapra szerelhető víztisztító ára 2-3 hónap alatt megtérül, ugyanis nem kell drága ásványvizet venni iváshoz, főzéshez. Emellett a környezetet is kíméli, hiszen nem termel felesleges műanyag hulladékot. 

Aquasana vízszűrős kulacs

Az Aquasana vízszűrős üvegkulacs nagy előnye a hordozhatósága. Kis méretéből adódóan kirándulásokra, túrázásra is magával viheti.

A készülék szabadalmaztatott szűrési technológiát alkalmaz, amely biztosítja a nagy fokú hatékonyságot. Emellett környezetbarát, hiszen minden eleme BPA-mentes, és használatával nincs szükség többé ásványvizes palackokra.

Egyetlen szűrő mintegy 300 liter víz szűrésére alkalmas, ami megfelel 600 db fél literes ásványvízmennyiségnek. A szűrőbetétet 3 havonta szükséges cserélni.

Bármelyik hordozható víztisztító készüléket választja kínálatunkból, nálunk kockázatmentesen vásárolhat. Minden Aquasana vízszűrő készülékre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát nyújtunk. 

 

Fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

 

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő csapra

Keresés