Menü

A vízlágyító berendezések

A vízlágyító berendezések

Vízkő a csövekben, vízkő a mosógépben, vízkő a mosogatógépben. Sajnos egyre több háztartásnak gyűlik meg a baja ezzel a problémával. Alapvetően a vízben kell ilyenkor keresni a problémát, mégpedig a keménységében. Ez sokak számára furcsán hangozhat, azonban így szoktuk jellemezni a víznek ezt a tulajdonságát, azaz a víz Kálcium és Magnézium tartalmát, ami a keménységét adja. Ha a vízben túl sok a Kálcium és a Magnézium, akkor hamar meszesedés léphet fel, amely károsíthatja a háztartási gépeinket.

Elég 1-2 év és ez a víz károsíthatja a mosógépet és mosogatógépet, amely az Ön számára is komoly költségeket jelent. A vízlágyító berendezés használatával azonban nem kell emiatt többé aggódnia. Miért érdemes kipróbálni termékünket? Mert megbízható, hosszú élettartamú és tisztává teszi a vizet. Minél melegebb a víz annál könnyebben lerakódik a vízkő.

Éppen ezért erősen veszélyeztettettek a vízmelegítők, kazánok, és a mosógépek, hiszen a vízkő megtelepszik a csöveken és szépen lassan felemészti az egész berendezést. A vízlágyító készülék használatával Ön is jelentős mértékben meghosszabbíthatja e gépek élettartamát. A vízkő első sorban azért veszélyes, mert nagymértékben csökkenti a vízcsövek keresztmetszetét, és az évek alatt teljesen el is tömődhetnek vízvezetékeink, amelyek visszabontása hatalmas költségeket jelent.

A vízkő ráadásul nem jó hővezető, ezért a vízköves területeken csökken a hőátvitel is, így a kazánok kiemelten veszélyeztettek. A vízlágyító berendezések használata rendkívül fontos, ha kemény víz érkezik a háztartásba. Szerezze be minőségi vízlágyítónkat még ma!

Ugyanakkor fontos tudni, hogy pl. a gyantával működő vízlágyítók a Kálciumot és a Magnéziumot Nátriumra cserélik. Így egyrészt kivonják a vízből ezeket az ásványi anyagokat, másrészt másikkal helyettesítik. Érdemes átgondolni, hogy ez jó-e a szervezetünknek, vagy az iváshoz más alternatívában gondolkodjunk.

Keresés