Menü

Vízlágyító

2020. 02. 11. 06:00:00

A házi vízlágyító igazi megmentővé avanzsálhat az életében, mégpedig az otthoni, háztartási apparátusának védelmezőjeként. Hogy hogyan és miért? Nos kis hazánk híres kemény vízéről. Ez annyit jelent, hogy a vezetékes rendszerbe juttatott ivóvíz magas ásványi anyag koncentrációval rendelkezik.

2018. 05. 04. 07:00:00

A vízkő igen sok bosszúságot képes okozni a háztartásban. Nem csak veszélyezteti a meleg vízzel működő gépek élettartamát, de a vízvezetékekben is lerakódáshoz, és akár a teljes szakasz cseréjének szükségességéhez is vezethet. Jó hír viszont, hogy ma már olyan vízlágyító készülékek közül válogathatunk, melyek kifejezetten a háztartások igényeinek megfelelően lettek kialakítva. A vízlágyító ár nem csak annak márkájától függ, hanem a vízfogyasztástól, vagy a víz keménységétől is. 

2017. 01. 11. 14:00:00

Hazánkban a víz keménysége már-már közhelyesnek számít, abban az értelemben, hogy ez a téma sokszor kerül szóba. Nyilván ez maximálisan jogos, hiszen a kemény vizek világában a vízlágyításra hatalmas szükségünk van. De vajon a vízlágyító megéri az árát? A kemény víz sem nekünk, sem háztartási gépjeinknek nem tesz jót. Számunkra a különböző ásványi anyagok, vegyülhetnek más, akár kórokozókkal is, így hiú ábránd abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a keménység egyenlő azzal, hogy ásványvíz jellegű folyadékot fogyasztunk…

2016. 12. 11. 15:26:00

Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy miért is van szükségünk lágy vízre? Magyarországon köztudott, hogy az ivóvíz kb. 80%-a kemény víz. Ez a vízben található Ca, és Mg ionoknak köszönhető, melyek kicsapódásukkal vízkövet képeznek, ezzel nagymértékben károsítva háztartási gépeinket. A mind vastagodó vízkőréteg miatt a készülékek élettartama drasztikusan lecsökken, hatásfokuk is zsugorodik, viszont az üzemeltetésük kiugróan megdrágul. A vízlágyítás hiányának ára tehát jelentős károkat okoz. 

Sokan azonban nem szeretnék fogyasztani a Kálcium és Magnéziummentes vizet, amit a vízlágyítás eredményez. Továbbá a gyantával működő vízlágyítók ezeket az anyagokat Nátriumra cserélik le. Ezért vannak, akik csak a gépeket látják el lágyított vízzel és az ivóvízfogyasztást leválasztják erről a körről.

2016. 11. 23. 13:03:00

Vízkő a csövekben, vízkő a mosógépben, vízkő a mosogatógépben. Sajnos egyre több háztartásnak gyűlik meg a baja ezzel a problémával. Alapvetően a vízben kell ilyenkor keresni a problémát, mégpedig a keménységében. Ez sokak számára furcsán hangozhat, azonban így szoktuk jellemezni a víznek ezt a tulajdonságát, azaz a víz Kálcium és Magnézium tartalmát, ami a keménységét adja. Ha a vízben túl sok a Kálcium és a Magnézium, akkor hamar meszesedés léphet fel, amely károsíthatja a háztartási gépeinket.

2016. 10. 07. 13:56:00

Magyarország majdnem teljes területén kemény a víz. Ez számos gondot okozhat, azonban attól nem kell megijedni, hogy ennek az egészségre gyakorolt kedvezőtlen hatása is lenne, hiszen az emberi szervezet számára teljesen mindegy, hogy milyen keménységű a víz. A vízzel működő háztartási berendezések esetében okoz gondot ez a kedvezőtlen jelenség. A háztartási vízlágyító nálunk megvásárolható nagyon vonzó feltételek mellett.

2016. 09. 03. 20:15:00

Hazánk majdnem minden részén gondot okoz a kemény víz. Éppen ezért van szükség arra, hogy különféle vízlágyítási módszerek kerüljenek bevetésre annak érdekében, hogy a problémák kialakulása megakadályozható legyen. Elég csak arra gondolni, hogy évek múltán a bojler fűtőszálán milyen vastag vízkőréteg alakulhat ki, amely akár meg is akadályozhatja azt, hogy a bojler megfelelően melegítse a vizet.

2016. 08. 08. 00:00:00
Biztosan ön is látott már mosószer, vagy mosógép reklámot, amelyekben az adott termék erősségeit írják le. Ezek mellett, sokszor láthatók különféle vízlágyítók is, amelyek arra szolgálnak, hogy a felhasznált vízből, a vízkő ne rongálja a berendezést, vagy a csaptelepet. 
2016. 07. 03. 09:14:00
A szervezetnek óriási szüksége van a vízre, amely nem mindegy, hogy milyen minőségű. A víz a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen, hiszen a szervezet 70 százalékát víz alkotja. A vér megfelelő állagához, ahhoz, hogy a szállítást a megfelelőképpen el tudja végezni szükséges a megfelelő minőségű és mennyiségű vízpótlás, ami azt jelenti, hogy egy nap körülbelül 2-3 liter víz fogyasztására van szükség.
2015. 12. 08. 09:25:00
Magyarországon a vizek nyolcvan százaléka kemény víz. Mi is az a kemény víz? A vízben oldott kalcium és magnézium karbonát sók jelenléte, amik kiválva vízkövet okoznak. A kemény víz, azaz a vízkő miatt veszélyben vannak a háztartási gépek. A bojlert folyton javítani kell, mert a fűtőszál elvízkövesedett, a csövekben lerakódik, amit egy idő után cserélni kell, a kerámiabetétes csaptelek tönkremehetnek, a kávéfőző, mosógép, mosogatógép folyton problémát jelez. 

Keresés