Menü

Zuhanyszűrő a lágyabb vízért

Nem véletlen, hogy a vízvezeték kora előtt esővizet gyűjtöttek a hajmosáshoz. Ennek egyik oka, hogy az esővíz – akkor még – tiszta volt, a másik, hogy lágy volt. Ez jót tett a bőrnek és a hajnak is. A vezetékes víz elkerülhetetlen velejárója a fertőtlenítés, hiszen a hosszú vezetékeken átjutó vízben valóban elszaporodhatnak a kártékony baktériumok. 

Ezt jelenleg úgy oldják meg, hogy kisebb mennyiségű klórt adagolnak a vízhez. Állandó a vita azon, hogy ez károsítja-e az emberi egészséget, hiszen mindennapos, folyamatos használatról van szó, külsőleg és belsőleg egyaránt. Az iváson kívül, a zuhanyzás során visszük be a klór jelentős részét, hiszen a kiáramló víz párájából belélegezzük azt. Erre jelent kitűnő megoldást a zuhanyszűrő beszerzés és annak felszerelése.

Ha esetleg azoknak van igazuk, akik szerint a klór mégsem jelent veszélyt az egészségünkre, a zuhanyszűrő használata akkor is hasznunkra válik, hiszen a klór mellett a vízkő jelentős része is kiszűrésre kerül, így a hajdani esővízhez hasonló vizet kapunk, amit kincsként gyűjtöttek régen. A zuhanyszűrő tehát mindenképp megéri az árát, hiszen jót tesz a hajnak és a bőrnek, ezen felül pedig a vitatott klór is eltávolításra kerül.

A zuhanyszűrő felszerelése nagyon egyszerű, bárki elvégezheti otthon egyedül. Természetesen a gyártó mellékelt hozzá egy részletes beszerelési utasítást, hogy még véletlenül se akadjon el senki annak beszerelése közben. Az eszköz kialakításában figyeltek arra, hogy a legtöbb zuhanyra felszerelhető legyen.   

Címkék: zuhanyszűrő

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Zuhanyszűrő

Keresés