Menü

Zuhanyszűrő

2018. 05. 29. 05:00:00

A zuhanyszűrő sokak szemében egyelőre még beazonosíthatatlan: mire és miért jó, egyáltalán szükséges-e? Az addig rendben van, hogy a vezetékes rendszerből érkező vizet érdemes tisztítani, ha annak megivásáról van szó, de mi köze mindehhez a tisztálkodásnak, zuhanyozásnak esetleg hajmosásnak? Nagyon is sok. Ugyanis az csak egy dolog, hogy belülről milyen anyagokkal támogatja szervezete optimális működését, de a kívülről jövő hatásokat is érdemes megszűrnie és a negatív jellegűeket lekorlátoznia. 

2018. 04. 27. 04:00:00

Az otthoni vízszűrés iránt egyre többen érdeklődnek, hiszen nem csak környezettudatos megoldásnak számít, de sokat takarékoskodhatunk is vele. A konyhai csaphoz beszerelt vízszűrővel napi több száz forintot spórolhatunk meg, ráadásul az ásványvizes palackokat sem kell nap mint nap hazacipelni. De vajon miért érdemes a zuhanyszűrő beszerzésén elgondolkodni? 

2018. 04. 06. 04:00:00

Mire való a zuhanyszűrő, egyáltalán miért van szükség arra, hogy a tisztálkodásához felhasznált vizet tisztává varázsolja? Nos, az már a köztudatban is egyre nyilvánvalóbb ténnyé avanzsál, hogy a vezetékes rendszeren keresztül érkező, ivóvíz elnevezéssel rendelkező folyadék nem kifejezetten optimális a fogyasztásra. A benne található, a szemnek láthatatlan adalékok: klór, nemesfémek, íz- illatrontó anyagok stb. határozottan károsak az emberi szervezet számára.

2016. 12. 20. 13:00:00

A higiénia fontos része életünknek, ezzel is ápoljuk testünket, s közvetve lelkünket. A fürdés, tusolás során eltávolítjuk testünkről a szennyeződéseket, felfrissülünk, új energiákat nyerünk. Az egészség megőrzésének érdekében, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vízben áztatjuk magunkat. A zuhanyszűrő tökéletes megoldás a magyar vizek keménysége okozta problémák meggátolására. Hazánk vizei unásig ismételt módon kemények. 

2016. 04. 28. 11:34:49
Ahhoz, hogy az ön teste a lehető legegészségesebb legyen, nem elegendő, az egészséges étrend és a rendszeres sportolás, mivel a test külsejével is foglalkozni kell. A tisztálkodást nem kell bemutatni, viszont azt igen, hogy a vezetékes víz tele van szennyeződésekkel és vegyi anyagokkal, amik nem tesznek jót az ön bőrének. 
2016. 01. 19. 08:26:00
A zuhanyszűrő elsődleges feladata a vezetékes vízben lévő víz klór szűrése. Az uszodákban lévő víz szinte minden esetben irritálja és kiszárítja a bőrünket. Ha érzékenye bőrünk van, komolyabb irritációi felléphet, kipirosodás jelentkezhet, de még a szemeink is véressé válhatnak. Ezeket a hatásokat magas klórtartalomnak tudhatjuk be.
 
2016. 01. 02. 08:23:00
A zuhanyszűrő használata egyáltalán nem nevezhető luxusnak; sajnos a vízben lévő klór jelentős mértékben hozzájárul a bőr kiszáradásához és a különböző irritációk előfordulásának valószínűségét is növeli. A tusolást követően jelentkező kellemetlen viszkető érzés a legtöbb esetben a víz klórtartalmának a következménye; ez ellen azonban könnyen védekezhetünk, csupán egy megfelelő minőségű zuhanyszűrő berendezésre van szükségünk.

 
2015. 02. 28. 05:46:00
Nem véletlen, hogy a vízvezeték kora előtt esővizet gyűjtöttek a hajmosáshoz. Ennek egyik oka, hogy az esővíz – akkor még – tiszta volt, a másik, hogy lágy volt. Ez jót tett a bőrnek és a hajnak is. A vezetékes víz elkerülhetetlen velejárója a fertőtlenítés, hiszen a hosszú vezetékeken átjutó vízben valóban elszaporodhatnak a kártékony baktériumok. 
2015. 02. 04. 16:47:22
Nem véletlen, hogy régen az emberek nem a kútból merítettek a hajuk mosásához a vizet, hanem az esővizet gyűjtötték erre a célra, hiszen ez lágy víz volt, amitől a haj selymes és fényes lett. A bőrnek is sokkal jobb, ha lágy vízzel mossák. Arról nem is beszélve, hogy a zuhanyzás közben a kiáramló vízben lévő klórt belélegezzük és ez nem tesz jót senki egészségének. 
2014. 11. 05. 06:30:00
Nem véletlen, hogy régen esővízzel mostak hajat. Nem csak azért tették ezt, mert nem volt vezetékes víz, hanem mert az esővíz volt az a lágy víz, amelyik a legjobb volt a hajnak. A mai vezetékes vizek, amelyek a lakások többségében találhatók, a legtöbb esetben sok klórral fertőtlenítettek. Ez semmiképp sem tesz jót sem a bőrnek, sem a hajnak, de belsőnknek sem. A csapra szerelhető zuhanyszűrő kiszűri a felesleges klórt a vízből, aminek az egyik látható előnye, hogy zuhanyzás közben nem szárítja ki a bőrünk a vízben lévő klór.

Keresés