Menü

Víztisztító betét, avagy a víztisztítás lelke

2021. 01. 28. 12:49:34
Víztisztító betét, avagy a víztisztítás lelke

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a víztisztító betét fontosságát. Sajnos a csapvíz egyre több olyan anyagot, szennyeződést tartalmazhat, amelyek fogyasztása nem tesz jót az emberi szervezetnek. Ön is biztosan tapasztalta már, hogy a csapból folyó ivóvíznek kellemetlen mellékíze vagy éppen illata van. Egy biztos, amennyiben egészséges, tiszta vizet szeretne fogyasztani otthonában fontos, hogy minőségi vízszűrő berendezést használjon.

A vízszűrő berendezés megszűri a vízben található fizikai szennyeződéseket, így például a homokot, a rozsdát, az iszapot. Emellett a szemmel nem látható káros anyagokat is kiszűri a vízből, így például a gyógyszer- és növényvédőszer maradványokat, klórt és annak származékait, a nehézfémeket vagy éppen a baktériumokat. Ehhez azonban nem mindegy, milyen minőségű víztisztító betétet használ. 

Víztisztító betét, a környezettudatos és pénztárcabarát megoldás

Önnek is elege van a palackozott ásványvizek folytonos cipeléséből? Minőségi víztisztító betéttel ellátott vízszűrő készülék segítségével otthona kényelmében egészséges, tiszta vizet fogyaszthat a nap bármely szakában, mindezt cipekedés nélkül. Gondoljon bele, mennyi energiát és időt spórolhat meg ezzel. Emellett fontos kiemelni, hogy az ökológiai lábnyomát is jelentősen csökkenti egy korszerű vízszűrő készülék használatával, hiszen az egészséges, szűrt ivóvíz közvetlenül a csapból kerül a poharába. Búcsút inthet a sok felesleges műanyag hulladéknak, jelentősen kímélve ezzel a környezetet is.

Nem utolsósorban a korszerű víztisztító betéttel ellátott víztisztító készülék megvásárlásával hosszú távon jelentős összeget takaríthat meg.  

Víztisztító betét, avagy a víztisztítás lelke

A víztisztító készülék lelkét a benne található víztisztító betét konstrukciója adja. Különböző víztisztító betétek léteznek a piacon, vannak köztük 1-2-3 szűrőegységet tartalmazó víztisztítók, ugyanakkor vannak összetettebb, ozmózisos technológiával működő, membránalapú víztisztítók is.

A szűrt víz minősége szempontjából kiemelt fontosságú, hogy az adott víztisztító készülék milyen víztisztító betétet vagy betéteket tartalmaz. Ez a legfontosabb paraméter. Lehet akármilyen esztétikus, hiper-szuper víztisztítónk, ha a benne található víztisztító betét(ek) nem jó minőségűek, akkor az egész nem ér semmit.

Bármilyen víztisztító készüléket is válasszon, a benne található szűrőbetétet meghatározott időközönként cserélni szükséges, a megfelelő működési és szűrési hatékonyság érdekében. A legtöbb gyártó jellemzően 6 havonta javasolja a víztisztító betétek cseréjét.

A kombinált szűrőbetét jellemzően két részből tevődik össze, melyek kiszűri a rozsdát, homokot, iszapot, illetve megkötik a klórt, annak származékait, a nehézfémet és egyéb káros anyagokat. 

Szűrőbetét az AQ-5300 háromszűrős víztisztítóhoz

 

Az Aquasana AQ-5300 víztisztító szűrőbetétje kombinált technológiával szűri a vizet. A katalitikus szén csökkenti a klórt és annak származékait, az aktív szén szűri a gyógyszer- és növényvédőszer maradványokat, az ioncserélő kiszűri a nehézfémeket, a sub-micron mechanikai szűrő pedig mérsékli a klórnak ellenálló cisztákat. A szűrőbetétet 6 havonta szükséges cserélnie és 5-10 perc alatt elvégezhető anélkül, hogy szerelőt kellene hívnia.

 

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog szűrt víz

Keresés