Menü

Klór kontra víztisztító berendezések

Egyre több fajta vizet tisztító berendezés jelenik meg a hazai piacon. A patakból iható tiszta víz, vagy az ízletes forrásvíz fogalma sajnos a múlté, de a kutak vize sem mindig kifogástalan. A legtöbben vezetékes vizet fogyasztanak, ami a város illetve a település kútjából származik, amit a Vízmű működtet. Hazánkban klórral fertőtlenítik a vezetékes vizet amire azért van szükség, mert a csövekben áramló víz ha áll, baktériumok kezdenek el benne szaporodni. 

A fertőzések elkerülése végett kerül sor a fertőtlenítésre. Ezt a módszert kifogásolják sokan, hiszen köztudottan a klór egy erősen mérgező anyag, akár megisszuk, akár belélegezzük. A víztisztító berendezések éppen ezt célozzák meg, hiszen elsősorban épp a klórtól tisztítja meg az ivóvizet. Ezen felül, attól függően, hogy a víztisztító berendezések milyen szűrővel rendelkeznek, a vízben található egyéb anyagokat is el tudják távolítani. Lehet vitatkozni a víztisztító berendezések szükségességéről és hatásfokáról, de egy biztos, az ivóvíz napi szükséglet, tehát mindenképp fontos tényezője életünknek és az is biztos, hogy nagyon fontos volna a jó minőségű, tiszta víz fogyasztása.

A víztisztító berendezések forgalmazói, a hazai vízminőségi szabályozás, a laboratóriumi eredmények nem mutatnak egységes képet. Így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik véleményt fogadja el és milyen rendszert használ. A városi vízvezeték minőségére bízza magát, vagy beszerez egy víztisztító berendezést és ezáltal a megtisztított vizet fogja a jövőben fogyasztani.

Címkék:víztisztító berendezések

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító berendezések

Keresés