Menü

Víztisztító berendezések a fürdőkben?

Víztisztító berendezések a fürdőkben?

Egyre több helyen látni olyan innovatív fürdőszobai megoldásokat, ahol a vezetékes víz előbb víztisztító berendezések segítségével ténylegesen megtisztul, s csak ezek után jut el a mosdó, zuhanyzó csapjához. A kérdés, a fenti példa láttán sokakban felmerül: mi szükség van arra, hogy a tisztálkodáshoz használt víz is tisztított legyen? Nem luxus ez? Nem. Az ugye már elfogadott, nagyjából köztudott tény, hogy a vezetékes, ivóvíznek is hívott csapvíz nem a legalkalmasabb a fogyasztásra.

Azok a szennyeződések, melyek alkotják a folyadékot nem hiányoznak a testünknek, így jobb őket kiszűrni. Ráadásul a zavaró íz- és illatanyagok még a finom ízű víz illúzióját is elveszik tőlünk. A fogyasztásra szánt víz tisztítása tehát mára már elfogadott eljárás, és mind több háztartásban alkalmazott módszer. A fürdőszobák kérdése, azonban még mindig képes ellentmondásos információkat szülni.

Nem luxus, nem kiváltság, hanem tudatos gondolkodás, ha a víztisztító berendezések teret kapnak a fürdőszobák világában. Bár viszonylag kevesen gondolnak bele abba, hogy mi zajlik le pontosan zuhanyzás közben, azért azt bárki elismerheti, hogy a víz elengedhetetlen az alapos tisztálkodáshoz… Ezen a ponton pedig már fel is merülhet a kérdés, hogy vajon, ha testünk belsejét óvjuk a káros anyagoktól, akkor a bőrünket miért nem? Vajon testünk „védő rétege” hogy viseli az oda nem illő molekulákat?

Reagálhat esetleg irritációval, fizikai tünetekkel, amiket eddig nem hoztunk összefüggésbe a tisztítatlan vízzel? Nos igen. A kiütések, nyálkahártya irritációk, sőt a száraz bőr, ami tömegek életét keseríti meg egyaránt a nem megfelelő minőségű, tisztálkodásra használt víz következményei. A víztisztító berendezések segítségével gyorsan megváltoztathatja ezt, az egészségtelen helyzetet.

Keresés