Víztisztító átverés – hallatlan szemtelenség vagy jogos marketing?

A víztisztítók működése, hatásfoka és az általuk előidézett élettani hatás igencsak összetettnek mondható, ezért nagyon sok esetben félreértésekkel, téves következtetésekkel és általános ismerethiánnyal találkozhatunk az említésükkor.

Ezt használják ki azok a „forgalmazók”, akik a termékekkel kapcsolatos információkat más színben tüntetik fel. Mondani sem kell, hogy ezzel egyetlen céljuk van: több víztisztítót eladni még abban az esetben is, ha az általuk forgalmazott termék minősége nem kielégítő.

Sajnos a víztisztító átverés ennek a terméknek a forgalmazását igencsak megnehezíti, ugyanis a hamis állítások miatt a vevők elfordulnak a tisztességes forgalmazóktól is. Ráadásul sokan azokat a „csúcskategóriás olcsó” termékeket választják, amelyek minőségi mutatói messze elmaradnak az elvárttól. A tisztességtelen forgalmazók a víztisztító átverés során gyakran olyan állításokat közölnek, amelyek teljesen alaptalanok és céltalanok. Pontosabban fogalmazva egyetlen céljuk van: a jóhiszemű vásárló megtévesztése.

A víztisztító átverés egyik leggyakrabban alkalmazott módszere a sótartalom mérés. Ez egy úgynevezett TDS műszerrel történik, amit valóban megmutatja az adott víz sótartalmát. Itt jön a trükk! A víz tisztasága egyáltalán nem áll egyenes arányban a kivont sókkal, hiszen azok egyébként is szükségesek az emberi szervezet számára. Ráadásul az egyéb szennyeződések molekulái jóval kisebbek az ásványi sóknál, így azok nagy valószínűséggel átjutottak a szűrőn.

A víztisztító átverés másik leggyakrabban alkalmazott módszere az elektróda általi teszt; ilyen esetben elektródát vezetnek a vízbe, így az elektromos áram hatására a vízben lévő ásványi anyagok kicsapódnak. A rossz minőségű víztisztító valóban képes lehet a hasznos ásványi anyagok kivonására, de ez egyáltalán nem garantálja, hogy a szennyeződéseket is eltávolította.

Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."