Menü

Otthoni víztisztítás ivóvíz szűrővel: ez a jövő iránya!

Otthoni víztisztítás ivóvíz szűrővel: ez a jövő iránya!

A tiszta víz érték. Emellett biztosan nem mehetünk el napjainkban, amikor a fenntartható fejlődés egyre nagyobb hangsúlyt kap. De vajon mennyire értékeljük a csapból folyó vizet? A legtöbben kellemetlen mellékíze miatt döntenek inkább az ásványvizek mellett, pedig létezik e területen is fenntartható megoldás. 

Az ivóvíz szűrő használatával működő rendszerek korszerű és megfizethető lehetőséget kínálnak az ökológiai lábnyom csökkentésének jegyében. Az ivóvíz szűrő nem csak vízszűrő kancsókhoz érhető el, hanem olyan komplett rendszerekhez is, melyek csapra szerelhetőek, vagy a házközponti víztisztítók részét képezik.

A csere gyakorisága természetesen a vízfelhasználás mennyiségétől függ. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csapvíz tényleges alkalmazásával nem csak sokat spórolhatunk, hanem a környezetvédelem érdekében is tehetünk. A szelektív hulladékgyűjtés sajnos hazánkban még szenved némi hiányosságot.

A legtöbbet saját magunk, életvitelünk terén tehetünk a fenntarthatóság céljából. Az otthoni vízszűréssel nyert tiszta víz mindössze a szervezet számára hasznos magnéziumot és kalciumot őrzi meg. Búcsút mondhatunk a klórnak és származékainak, a gyógyszermaradványoknak és minden egyéb szennyeződésnek.

Miért ne használná fel a csapból folyó vizet folyadékfogyasztásra? A vízszűrésnek köszönhetően elmúlik a kellemetlen mellékíz, és tiszta víz kerülhet a poharakba. Ne feledkezzen meg a fürdőszobáról sem, ugyanis a tisztított víz a bőr szépségének és hidratáltságának megteremtéséhez is hozzájárul.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ivóvíz szűrő

Keresés