Mi az az ioncserélt víz és mire jó?

Magyarországon sok és jó minőségű víz található. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem szorulnak a vizeink kezelésre. Mit jelent ez? A hazai vizek zömmel kemények, így a vízkövesedés jelentős problémát okoz, a vizet lágyítani kell. Továbbá fertőtlenítés miatt a vizet klórozzák, és egyéb szennyeződés is lehet benne, tehát tisztítani is kell.

 Ezt különböző berendezésekkel tudjuk véghezvinni: Vízlágyításra vízlágyító berendezések, míg tisztításra víztisztító készülékek állnak rendelkezésünkre. víztisztító berendezés többféle létezik, de alapjában a vizet vagy aktívszénnel tisztítják, vagy fordított ozmózisos eljárással. Vízlágyítóra akkor van szükség, ha a vízkőtől szeretnénk megszabadulni. A vízlágyító nem szűri a vizet, csak a vízkőért felelős kalcium és magnézium részecskékre hat. A víz keménységéért felelős kalcium és magnézium ionokat kivonja a vízből, egy ioncserélő gyanta segítségével.

A gyanta ezen tulajdonsága a semleges polisztirol hordozóanyagba ültetett, szabad vegyértékkel rendelkező aktív csoportokból ered.. Ennek a vegyületnek viszonylag kicsi az affinitása a nátriumhoz és nagy a kalciumhoz és magnéziumhoz. A működés során a nátriummal telített ioncserélő műgyanta a vízben lévő kalcium és magnézium ionokat folyamatosan nátrium ionra cseréli.

Ez a folyamat a tulajdonképpeni vízlágyítás, ami mindaddig folytatódik, amíg a gyanta aktív csoportjain van nátrium. Ettől a víz még nem lesz tisztább, csak lágyabb. Létezik másik megoldás is: Ezeket az anyagokat nem távolítjuk el a vízből, csak változtatunk a szerkezetükön így akadályozva meg a lerakódást. Ezek a vízkezelők. Az ioncserélt víz jó ízű, kellemes, selymes állagú, szagtalan, itatja magát. Kiválóan alkalmas főzésre, tisztálkodásra és közvetlen fogyasztásra is.

Cimkék: ioncserélt víz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ioncserélt víz
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."