Menü

Mi a vízlágyító szer jelentősége?

Mi a vízlágyító szer jelentősége?

A vízlágyító szer a vízkőrétegek lerakódásának prevenciójában főszerepet játszik. Amikor már a vízkő kicsapódott és megtelepedett a csempéken vagy éppen a különböző, elektromos készülékek fűtőszálain, csöveiben, alkatrészein, akkor már mit sem segít a lágyítás ténye. Ekkor fizikai beavatkozásra van szükség, súlyosság és érintettség függvényében. 

Egyes berendezések például kifejezetten eredményesen tisztíthatóak meg ecetes átmosás, átfőzés közbenjárásával, de az erőteljesebb vegyszeri háttér alkalmazása (például sósavazás) sem feltétlenül elkerülhetetlen, főleg vízmelegítő berendezések esetén. A

csempe letisztítása abban az értelemben egyszerű feladat, hogy látható, amikor a probléma felbukkan és nagyjából azonnal orvosolható is a helyzet, néhány suvickoló mozdulat és persze a megfelelő vegyi anyag alkalmazásának segítségével. De ezzel szemben az elektronikai eszközök működésében beálló változás nem biztos, hogy azonnal érzékelhető, sőt. A vízkő jelenléte nem egyszer már csak akkor fedezhető fel, amikor nagy a baj.

Amikor már például vízmelegítők esetén a vízkő szigetelni kezd, ezzel megakadályozva a hő hatékony hasznosulását, vagy amikor a kávéfőző kifolyó csövénél csordogálásnál is visszafogottabbá válik a kávé kiadás milyensége. Vagyis a megelőzés maradéktalan kiaknázása a legfontosabb, elérendő cél, így ugyanis egy az egyben kihúzhatja a szituáció méregfogát.

A vízlágyító szer búcsút int az ásványi sóknak!

Magyarország híresen hírhedt kemény vizéről, tehát az nem vitás, hogy a vízlágyítás jogos elvárás. Az ásványi sók adott esetben pozitívan hathatnak a szervezetre, de nem a gépekre. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy utóbbi állítás is csupán megfelelő mennyiség és minőség esetén tekinthető tényszerűnek.

A vízlágyító szer a felejtés homályába száműzi a vízkövet!

A preventív hozzáállásnak és persze a vízlágyításhoz használt szernek köszönhetően a víz ásványi anyag tartalma optimálissá varázsolható, ami így fogyasztásra továbbra is tökéletesen alkalmas, viszont veszélytelenül átfolyatható a rendszereken, vízkőképződéstől mentesen.

Keresés