Menü

Húsz éve létezik fordított ozmózis rendszer

A víz tisztítására többfajta gép alkalmas. Attól függ a tisztítás foka, hogy milyen finomságú szűrőt helyeznek el a berendezésben. A fordított ozmózist végző tisztítókban, a ma ismert egyik leghatékonyabb víztisztítás folyik. A fordított ozmózis víztisztító berendezésekben olyan szűrőket helyeztek el, amelyek akár 0,0001 mikron nagyságúak.

A fordított ozmózis rendszerű szűrőket az amerikai hadsereg fejlesztette ki azzal a céllal, hogy a tengervízből ivóvizet készítsen a katonák részére.

Ez olyannyira jól sikerült, hogy a tömeggyártásba is bekerült ez a víztisztító rendszer és a háztartások is élvezhetik a tisztított víz jótékony hatásait. Az 1990-es évek elejétől álltak rendelkezésre azok a technológiai feltételek, amelyek biztosították az olyan finomságú szűrőket, amelyek lehetővé tették a fordított ozmózis rendszerű szűrést.

Ma ez a leghatékonyabb ismert módszer, amellyel tiszta víz nyerhető a csapból. Egyes készülékek még a radioaktív részeket is képes kiszűrni. Mivel csak tiszta vízmolekulából áll a víz, így ezek magukhoz kötik az emberi testben lévő salakanyagokat, valamint a sok szabad elektron és protonnak köszönhetően, javul a test sejtjeinek elektromágneses rendszere. Manapság már az ozmózis víztisztító rendszer hozzáférhető áron vásárolható meg.     

Címkék: fordított ozmózis

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózis

Keresés