Menü

Az ipari berendzések vízszűrőjéhez is ajánlott a homokszűrő

A kútvízszűrő része leggyakrabban a homokszűrő is. Nagyon fontos a különféle szennyező anyagok kiszűrése a vízből, de a homok magát a berendezéseket károsítja. Vannak olyan területek, ahol a vízben több a homok, mint általában és ez igen kellemetlen még akkor is, ha valójában a homok az egészségre nem káros. Amennyiben a vízszűrő valamilyen ipari gép vízellátását biztosítja, akkor viszont azért fontos a homokszűrő funkció, mert a gépeket komolyan károsíthatja vízben lebegő homok.

 Mielőtt megrendeli a gépet, mindenképp szükség volna egy vízanalízisre, ami az adott területen a víz összetételét mutatja, hogy a legoptimálisabb homokszűrő kerüljön a kútvízszűrőbe. Az előszűrők is gyakran ellátottak homokszűrővel, hiszen magát a vízszűrőt is károsíthatja, ha sok homok kerül a rendszerbe. Mivel a homokszűrő általában a kútvíztisztító részeként kerül forgalmazásra, fontos tudni, hogy milyen mértékű a vízfelhasználás az adott esetben, mivel ettől is függ, hogy mennyi homokot kell majd kiszűrni.

Tehát a megrendelő minél több adatot biztosít, annál hatékonyabb eszközt lehet elkészíteni számára. Az összeállított berendezésre igény szerint helyezik fel a csatlakozásokat, attól függően, hogy további tisztításra sor kerül-e még. Az ipari méretű víztisztítókhoz mindenképp ajánljuk a homokszűrő felszerelését, hiszen ez még mindig kevesebbe kerül, mintha a rendszert folyamatosan homok koptatja, mivel ez előbb utóbb szétrágja a mechanikus részeket és ezzel nagyobb kárt okoz, mint amennyibe a homokszűrő kerülne.    

Címkék :  Homokszűrő

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Homokszűrő

Keresés