Menü

Asztali vízszűrő választék

Az asztali vízszűrők esetében bevett gyakorlat az aktívszenes megoldással készült szűrők alkalmazása. Ezek a berendezések kiválóan alkalmasak a vezetékes ivóvíz tisztaságának biztosítására.
Az asztali vízszűrő szükségességét a legtöbb esetben a magas klórtartalom határozza meg. A klór alapvetően hasznos adalék, hiszen nélkülözhetetlen a baktériumok és vírusok elpusztításában, viszont ennek az az ára, hogy egész életünkben klóros vizet vagyunk kénytelenek fogyasztani. Vagy talán mégsem...

Az asztali vízszűrő kínálatban szereplő termékek hozzávetőlegesen a klórtartalom 90 százalékát képesek megszűrni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy teljesen eltűnik a vezetékes víz klóros szaga és íze. Sajnos a klór hatása nem csak a kellemetlen íz és szag miatt kerül említésre; a klórszármazékok között találhatók olyan vegyületek, amelyek összefüggésbe hozhatók a rákos megbetegedésekkel. Elsősorban a trihalometán és a trihaloetilén vegyületeket szoktuk említeni a legveszélyesebb klórszármazékok között.

Az asztali vízszűrő berendezések képesek megszűrni a legtöbb szennyeződést, amit a vezetékes víz tartalmaz. Nagyon sok esetben „csak” homokról és iszapról kell beszélni, ami egyes talajrétegek esetében jellemző, de a vízhálózat öregedésével egyre több rozsdára is kell számítani. Ez utóbbi nagyrészt a régi típusú kutak és csőhálózatok esetében jelent problémát. Az asztali vízszűrő által alkalmazott aktívszenes szűrő hatékonyan távolítja el a különböző szerves anyagokat is; a legtöbb esetben olajszármazékokról, növényvédő- vagy tápszerekről, hormonokról vagy egyéb vegyi anyagokról beszélhetünk. Mindemellett az asztali vízszűrő segítségével eltávolíthatjuk a különböző nehézfémeket is, amelyek felhalmozódhatnak a szervezetben és hosszú évek alatt akár komoly betegségek forrásai is lehetnek.  
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő Asztali vízszűrő

Keresés