Menü

Ásványvíz, vagy víztisztítás?

Ásványvíz óriási üzlet, de környezetszennyező

Az ásványvíz palackozása multi-milliárd forintos üzletté vált. Ma ez a teljes italszektor legdinamikusabban fejlődő része, és a legjövedelmezőbb is. Viszont az is igaz, hogy az iparágak közül a legszennyezőbbek egyike. Naponta több 10.000 műanyag palackot gyártanak, szállítanak és dobnak ki egy-egy Magyarországnyi területen! Egyes országokban már felismerték milyen hatalmas környezet szennyezéssel jár az ásványvíz piac. Világszerte néhány nagyváros már csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amely „tiltólistára tette” a palackos ásványvizeket. Az ásványvíz palackok a szeméttelepen landolnak, ahol lebomlanak. A bomlástermék egy idő után még a talajvízbe is bekerülhet.

Az a tény, hogy a palackozott ásványvíz nem mindig jobb minőségű, mint a csapvíz, nagyon megdöbbentette a közvéleményt. A palackozott ásványvíz, sokszor ugyanúgy kútvíz, mint a vezetékes vizünk. A különbség az ásványi anyagtartalomban, az ízben és a klórmentességben van. „Az ásványvíz - és üdítő businessnek az a következménye, hogy műanyag palackok millióit kell legyártani, szállítani és kidobni valamelyik szeméttelepen. Ezzel rengeteg energiát, üzemanyagot pazarolunk és műanyagszennyezést okozunk. Értelmetlenül gyilkoljuk a Földünket” – mondta Eric Olsen, a Természeti Erőforrások Védelmi Tanácsának tagja.

Az ásványvíz gyártók befolyásolnak minket

Annyira befolyásolnak minket a reklámokkal, hogy hajlandóak lettünk akár 100 Ft-ot is fizetni egy flakon ásványvízért.

Ráadásul cipelni kell, mégis megvesszük?

Az ásványvíz környezetszennyező, drága és még cipelni is kell. Az sem biztos, hogy jobb az ásványvíz, mint a csapvíz. Olyan dologra költünk, amit sokkal olcsóbban is megúszhatnánk.

A megoldás az otthoni víztisztítás

A minőségi, otthoni víztisztítás környezetbarát, kényelmesebb, és jóval olcsóbb. Az Aquasana víztisztítók kiváló minőségű vizet készítenek. A vízminőséget tesztekkel tudjuk bizonyítani.

A házi víztisztítás sokkal olcsóbb, mint az ásványvíz és számtalan további előnnyel jár.

Olvassa el az egyes víztisztítók leírásait és tudjon meg még többet az amerikai Aquasana vízszűrő rendszerekről!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár

Keresés