Menü

A szükséges vastalanító szűrő típusa egyénfüggő

A kútfúrás egy remek opció akár egy háztartás vagy egy ipari üzem vízellátására is. Azonban tudni kell, hogy igazán jó minőségű vízhez nem mindig jut hozzá az ember.

Ahelyett, hogy száz métereket fúrnánk az egészséges víz érdekében, választhatjuk a normál kutakat is, melyeket homok-,mangán-, arzén-, ammónia-, nitrit-, nitrát- és vastalanító szűrő segítségével tehetünk tisztává és fogyaszthatóvá. Az, hogy milyen szűrőkre van szükség teljes egyén- és helyzetfüggő, így érdemes szakember segítségét kérni.

A megfelelő vastalanító szűrő, ammóniamentesítő, homok- vagy arzénszűrő kiválasztásához szükség van olyan adatokra,mint a maximális percenkénti vízfogyasztás, a rendszer nyomása, vízelemzés eredmények és a víz felhasználási célja. Ezen információk birtokában egy hozzáértő személy vagy csapat személyre szabott kútszűrő berendezést állít össze, melynek szükség szerint részese lehet a vastalanító szűrő vagy a homokszűrő is.

Ezek a szűrők különböző méretekben és különböző töltetekkel találhatók meg, így pontos adatok nélkül nehéz lenne megmondani, hogy melyikre és milyen típusúra lenne szükség. Az eljárás picit bonyolultnak tűnhet, hiszen nem annyiból áll, hogy megvásárolunk egy vastalanító szűrőt, beüzemeljük és már kész is.

Ügyelni kell a készülékek és a töltetek időszakos szakszerű fertőtlenítésére is!

(Mi már nem forgalmazunk kútvíztisztító berendezéseket. A jelenlegi készülékeink kizárólag vezetékes, fertőtlenített víz tisztítására alkalmasak!)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanító szűrő

Keresés