Menü

A vízlágyítóval Ön időt, energiát és pénzt spórol!

Magyarország területének nagy részén kifejezetten kemény a víz, pedig több okból kifolyólag is fontos, hogy lágy vizünk legyen. A vízkő először is esztétikailag csúnya, másrészt a háztartási gépeinket tönkreteszi, károsítja, megrövidíti az élettartamukat. Ezért kiemelten fontos dolog a vízlágyítás. A vízlágyításnak több lehetőségét is ismerjük, a legősibb, legegyszerűbb a háztartási ecet, melynek rendkívül jó vízkőoldó, vízlágyító hatása van.

 Ezen kívül a gépi mosáshoz, mosogatáshoz vízlágyító sókat, egyéb vegyszereket használunk, valamint a vízkőoldáshoz is különféle, igen erős kémiai szerek kaphatók. Amik bár hatásosak, rendkívül károsak az egészségre és a környezetre. Ezért javasolt a kémiai anyagok helyett a vízlágyító berendezés használata, mely egyszerű ioncserés megoldáson alapszik, a vízben lévő kalcium és magnézium ionokat cseréli le nátrium ionokra. A víz keménységét ugyanis a Mg és Ca ionok okozzák. Ha vízlágyító berendezést használunk, rengeteg időt, energiát és pénzt spórolunk meg. Időt ott takarítunk meg, hogy nem kell a vízkőoldással, súrolással foglalkozni, a kádban, mosdóban, mosogatóban nem rakódik le a sárgás, csúnya vízkő.

Az energia megtakarítás ott fog jelentkezni, hogy a háztartási gépeink előbb tudják a vizet felmelegíteni, ha nem vízkövesek, hisz a vízkő nem vezeti jól a meleget, egy kívánt hőfok eléréséhez sokkal több energiára van szükség. Pénzt meg minden egyében spórolunk: kevesebb mosó és mosogatószerre lesz szükségünk, kevesebb sampon és tusfürdő fog fogyni. A háztartási gépeinket ritkábban kell javíttatni és cserélni, a csaptelepek, kazánok, egyéb szerelvények élettartama a vízkőmentesítés következtében megnő.

Címkék: vízlágyító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító

Keresés