Menü

A megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztása életbevágóan fontos!

A megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztása életbevágóan fontos!

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása prioritást élvez, és ezzel nagyjából mindenki tisztában is van. Két liter folyadék javasolható egy felnőtt szervezet számára, naponta, de azért jócskán akadnak olyan vélekedések, miszerint ennél jóval több (tíz kilónként fél liter) illetőleg jelentősen kevesebb víz is elegendő. Eltérőek erről a vélemények.

Anélkül, hogy belefolynánk a vitába egy biztos, mindenképpen meghatározó a test egészsége szempontjából a hidratálás. Dehidratált, azaz kiszáradt állapotban a szervezet képtelen az optimális működésre, s nemcsak a szervek egészsége kerül veszélybe, de az agy működése is károsul, pláne hogy a besűrűsödött vérben a különböző ionkoncentrációk is eltolódnak.

De mi a helyzet a minőséggel? Mert bár rengetegen beszélnek arról, hogy igyunk eleget, de lényegesen kevesebben folytatják a jótanácsot azzal, hogy nem mindegy milyen paraméterekkel megáldott nedűvel próbáljuk támogatni a testünket. Márpedig egyáltalán nem mindegy, hiszen az emberi szervezet nagyrészt vízből áll, s ez az a közvetítő közeg, ami a sejtek, szövetek között rezgések formájában információkat szállít. Vagyis jó, ha tudatosan odafigyel arra, hogy naponta mit és mennyit kortyol.

A tiszta víz fogyasztása éltet!

De akkor mi tekinthető még alternatívának? Nos, a csapi víz jó alap, amire építkezhet, ám ami önmagában mégsem elegendő. Viszont egy víztisztító rendszer beiktatásával máris minőségi kortyokkal gazdagíthatja a szervezetét, ezzel támogatva az egészségét.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lágyított víz fogyasztása

Keresés