Menü

A házi víztisztító az otthoni, tisztított víz kényelmével ajándékozhatja meg!

A házi víztisztító az otthoni, tisztított víz kényelmével ajándékozhatja meg!

A házi víztisztító kicsit olyan, mint egy egyedi szervizszolgálat, aminek a célja, hogy tiszta vizet öntsön a poharába. Az a tény, hogy a csapból érkező víz nem éppen a legtisztább variáció, amit kortyolhat, megkérdőjelezhetetlen. 

Ma már köztudottnak tekinthető, bár még mindig viszonylag sokan a “hiszem, ha látom” elvet vallják, amivel, ebben az esetben az a fő probléma, hogy a víz összetétele szabad szemmel nem mérhető fel. Persze a klórozás vagy vasazás nagyon is látszik, sőt a látványon túl, egyéb érzékszervekkel is felfogható, de a többi, problémás elem nem vizslatható meg, ettől még ott vannak a vízkristályok között.

Elegendő csak rápillantani a vízkőtől csíkos csempére, vagy belegondolni abba, hogy hányszor dugult el a kávéfőző, mert a vízkő áldatlan tevékenységének hála a kis átmérőjű csövek egyszerűen eltömődtek. Ez mindössze két példa a sok száz bizonyíték közül, melyek azt tanúsítják, hogy az ivóvíz még némi javításra szorul.

A megfelelő házi víztisztító egyéni elvárásaira szabott jellemzőket testesít meg!

Az tehát nem vitás, hogy a tisztítás lényeges feladat. Viszont a “mivel” megálmodása nem is annyira könnyen kivitelezhető lépés. Pláne, ha végig nézi, milyen sok megoldás áll a rendelkezésére. Kancsóra voksoljon esetleg csapra szerelhető modellre? Komplex rendszerben gondolkodjon vagy egyszerűbb konstrukció is elegendő lehet? 

A kérdések helytállóak, s roppantul hamar a válaszokhoz érkezhet, amennyiben egyetlen méréssel reális képet alkot napi vízfogyasztásának mértékéről, és arról, hogy pontosan mennyi vizet kíván tiszta formában viszontlátni. Nyilván, ha csak kortyolnivalóra vágyik, akkor a házi víztisztító kancsó is megfelelő választás lehet, ám nagyobb vízhozam reményében komplexebb konstrukció preferálása a célravezető.

Keresés