Menü

Vízlágyítók az ön szolgálatában

Vízlágyítók az ön szolgálatában

A vízlágyítók igazi hősök abban a csatában, ami a vízkő elleni küzdelemről szól. Az átkos vízkő. Hazánkban rendszeresen felmerülő problémát okoz a csapból folyó víz keménysége. A vízkő nemcsak egy egyszerű esztétikai gond. Bár tény, és való, hogy nehéz elmenni szó nélkül a pettyezett csempék, mosogatók, és csapok mellett. Ronda a látvány, és problémás a helyrehozás. Ez valóban csak a kisebbik baj. Az érem másik oldalán ugyanis ott vannak azok a készülékek, berendezések, melyek elhullottak a harcban. 

Kávéfőzők, mosogatógépek, sőt bojlerek fűtőszálai adják meg magukat sorban, a kibírhatatlan terhelésnek köszönhetően. Hiszen mit csinál a vízkő? Lerakódik, alattomosan megbújik, és szigetel, tömít, akadályozza a víz áthaladását. Ecetezéssel ideig-óráig részeredményeket ugyan elérhet, de a meccset többnyire a vízkő nyeri meg.

A víz lágyítása innentől kezdve nemcsak egyfajta igény, ami felmerülhet, hanem kötelesség, amit meg kell lépnie eszközei egészségének érdekében. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyönyörű látványt nyújt a tiszta csempe, a csillogó kád, vagy éppen a ragyogó, s csak vízcseppektől fénylő mosogatótál. A vízlágyítók nemcsak a gépek jó állapotát szolgálják! A vízlágyítás egyik kézzel fogható pozitívuma, a kézzel többet nem fogható vízkő. A másik a vízátfolyással működő eszközök kicsattanó egészsége.

Ám a harmadik, s egyben talán legfontosabb következmény, hogy az ön szervezete is hálás lesz a gondoskodásáért. Lágyított vízben fürödni olyan érzés, mintha a természet lágy ölén, egy forrásban mártózna meg. A bőr, haj külön megbecsüli ezt a törődést. Ráadásul ecetet a jövőben elegendő lesz salátákhoz használnia, s mosóporra sem kell a jövőben annyit költenie!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyítók

Keresés