Menü

Vastalanítás, a gyakori víztisztítási folyamat

Magyarországon az iható vizek nem túl jó minőségűek. Sok problémát jelent a vízben jelen lévő fluor, nitrit, bór, ami egészségtelen ivóvizet eredményez. A jódhiány pedig szintén megbetegedéseket okoz. Az 1900-as évek óta használnak klórt, hogy a baktériumokat, csírákat elpusztítsa. Azonban a klórtartalom sem túl jó az emberi szervezetnek. Vastartalom esetén sem jobb a kép. A talajban található vizek, rétegvizek igen nagy mennyiségű vasat tartalmaznak.

 A vas hatására elszíneződik a víz, a fürdőkád elmattul, sárgás színű lesz. Ez lenne a kisebb gond. Az ivóvízben kellemetlen, fémes ízt lehet érezni. Sok területen hiába írja elő szabvány, de sajnos mégis túl magas a víz vastartalma. Ezért magunknak kell megoldást keresni. Vásárolhatunk ásványvizet, de érdemes kiszámolni, hogy egy év alatt mekkora összeget költ egy család csak ásványvízre! Ezzel még csak az ivóvizet biztosítottuk.

Nem oldottuk meg a főzést, fürdést, mosást, a növények öntözéséről nem is szólva. Valamit tenni kell! A vízszűrő berendezések piacán érdemes körülnézni. Vehetünk asztali víztisztítót, ami az aktív szénszűrő segítségével benne hagyja a vízben az ásványi anyagokat ,de hatékonyan eltávolítja a klórt, vegyszereket, a sok szerves vegyületet. Ezt a készüléket bármely csapra fel lehet szerelni. De mi a helyzet, ha valóban hosszú távban gondolkodunk?

Egy központi vízszűrő berendezés megoldást jelenthet. Mielőtt a ház teljes vízvezetéke elosztódik, előtte szerelik be. Ezzel a lakás bármely pontján, még a mosógépben, mosogatógépben is tiszta vizet kapunk. Az árát nézve megint csak a hosszú táv a pont, ami miatt érdemes ezt választani. Itt is kell ugyan szűrőket cserélni, de a forgalmazók garanciája szerint erre 1 140 000 liter víz elhasználása után van csak szükség.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés