Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

tiszta víz

tiszta víz

tiszta víz
2021. 06. 24. 16:45:00

Nem titok, mégis kevés szó esik arról, hogy az emberi test víztartalma a szervezet egészéhez képest közel kétharmada annak. Miközben a főbb szervekről - szív, gyomor vagy máj - gyakran beszélünk, azt mintha elfelejtenénk, hogy friss, tiszta ivóvíz nélkül ezek a szervek sem tudnak egészségesen működni. 

2020. 06. 12. 06:00:00

A víz bolygónk és testünk jelentős részét teszi ki. A hasonlóság megdöbbentően érdekes, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a természet szerves részeit képezzük, s a vízfogyasztáshoz is így kellene hozzáállnunk. Világszerte, a fejlődő országokban komoly gondot jelent az ivóvíz hiánya, míg a nyugati társadalmakban gyakran nem megfelelően bánunk azzal. 

2020. 01. 31. 08:00:00

A címben nem egy vadonatúj sikerdiéta neve olvasható. Vízzel természetesen nem lehet fogyni, pontosabban: ha étlenül kizárólag folyadékot fogyaszt, mégpedig tiszta víz formájában akkor valóban megszabadulhat súlyfeleslegétől, de közben teljesen kizsigerelheti a szervezetét, éheztetve sejtjeit, szöveteit, melyek végül abszolút életmentő üzemmódba kapcsolnak, és még a vizet is megkötik, biztosítva a test fennmaradásához szükséges körülményeket. 

2020. 01. 21. 06:00:00

A vas élettani hatásai felbecsülhetetlen értékűek. Ez az elem felelős a sejtek oxigén ellátásáért. Az emberi szervezetben nagyjából 4-5 gramm található belőle, nagyrészt fehérjeszerkezetek részegységeként. A vér színe nagyon leegyszerűsítve a vas oxidációs állapotától függ. 

2020. 01. 14. 11:00:00

Az optimális folyadékbevitel naponta 2-3 liter vizet jelent. Sokáig ez a kijelentés kőbe vésett szabályként létezett a köztudatban, amiről mindenki egységesen úgy gondolta: igaz és éppen ezért megingathatatlan. Ehhez képest ma már tudjuk, hogy ez az érték nem teljesen fedi a valóságot, különösen azért nem, mert minden ember más és más. 

2019. 12. 24. 07:00:00

A víz maga az élet, akárcsak a levegő. E kettő nélkül a Föld lakatlan bolygóvá avanzsálhatna néhány szempillantás alatt. Az emberi szervezet kilencven százaléka víz, önmagában ez az egy tény bizonyíték erejű. A nedvesség ráadásul információvivő csatorna is egyben, azaz a vízmolekulák rezgéseikkel különböző kódokat adhatnak át a sejteknek, szöveteknek. 

2017. 07. 04. 06:00:00

Az elmúlt években a vízkezelés témája rengeteget változott. Onnan, hogy az emberek többsége kötötte az ebet a karóhoz: „márpedig a csapvíz ivóvíz, tehát jó”, eljutottunk odáig, hogy a drasztikus, minden alkotóelemet kivonó víztisztítási módszerek divatját éljük. Egyik szélsőség sem vezet reális látásmódhoz. Muszáj meghúznia a vonalat akkor, ha valóban eredményesen szeretné otthonában tisztává varázsolni vezetékes vizét. Mi a baj a drasztikus megoldásokkal? A szó már önmagában megválaszolja a kérdést, az, hogy túlságosan szélsőséges.

2016. 05. 01. 08:06:00
Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért is van szükség az ivóvíz szűrő használatára, hogy miért szükséges a csapból folyó vizet megtisztítanunk, mielőtt elfogyasztjuk azt. Az elfogyasztott víz minősége és a testünk, szervezetünk egészsége között óriási kapcsolat van.
2015. 06. 23. 21:39:54
Ahhoz, hogy az emberi szervezet egészsége hosszút távon megőrizhető legyen, nélkülözhetetlenül fontos a tiszta víz fogyasztása. Mivel az emberi test nagy része vízből áll, így bátran ki lehet jelenteni azt, hogy elegendő mennyiségű tiszta víz hiányában, mi, emberek sem tudnánk tovább létezni. Az egészség és a tiszta víz fogalma így, már igen régóta szorosan összekapcsolódik.
2014. 11. 12. 09:29:00
Mi, akik mindennap használhatunk tiszta vizet, fel sem fogjuk, hogy ez mekkora kincs. Természetesen a tiszta víz is különböző. Hiszen a csapból nálunk sem mindig tiszta víz folyik. Az intenzív mezőgazdaságnak köszönhetően, gyakran a csapból folyó ivóvízbe növényvédő szer vagy műtrágya maradványok oldódnak, de az is előfordul, hogy homok, vagy rozsda kerül a tiszta víz helyett a pohárba.

Keresés