Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

tiszta víz

tiszta víz

tiszta víz
2021. 06. 24. 16:45:00

Nem titok, mégis kevés szó esik arról, hogy az emberi test víztartalma a szervezet egészéhez képest közel kétharmada annak. Miközben a főbb szervekről - szív, gyomor vagy máj - gyakran beszélünk, azt mintha elfelejtenénk, hogy friss, tiszta ivóvíz nélkül ezek a szervek sem tudnak egészségesen működni. 

2020. 06. 12. 06:00:00

A víz bolygónk és testünk jelentős részét teszi ki. A hasonlóság megdöbbentően érdekes, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a természet szerves részeit képezzük, s a vízfogyasztáshoz is így kellene hozzáállnunk. Világszerte, a fejlődő országokban komoly gondot jelent az ivóvíz hiánya, míg a nyugati társadalmakban gyakran nem megfelelően bánunk azzal. 

2020. 06. 09. 08:00:00

A műanyag palackok környezetre gyakorolt káros hatásaihoz kétség sem férhet. De mi a helyzet az emberi egészséggel? Egyre többet esik szó a BPA mentes termékekről, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a BPA, mint vegyi anyag korántsem sorolható az egészséges összetevők közé. 

2020. 01. 31. 08:00:00

A címben nem egy vadonatúj sikerdiéta neve olvasható. Vízzel természetesen nem lehet fogyni, pontosabban: ha étlenül kizárólag folyadékot fogyaszt, mégpedig tiszta víz formájában akkor valóban megszabadulhat súlyfeleslegétől, de közben teljesen kizsigerelheti a szervezetét, éheztetve sejtjeit, szöveteit, melyek végül abszolút életmentő üzemmódba kapcsolnak, és még a vizet is megkötik, biztosítva a test fennmaradásához szükséges körülményeket. 

2020. 01. 21. 06:00:00

A vas élettani hatásai felbecsülhetetlen értékűek. Ez az elem felelős a sejtek oxigén ellátásáért. Az emberi szervezetben nagyjából 4-5 gramm található belőle, nagyrészt fehérjeszerkezetek részegységeként. A vér színe nagyon leegyszerűsítve a vas oxidációs állapotától függ. 

2020. 01. 14. 11:00:00

Az optimális folyadékbevitel naponta 2-3 liter vizet jelent. Sokáig ez a kijelentés kőbe vésett szabályként létezett a köztudatban, amiről mindenki egységesen úgy gondolta: igaz és éppen ezért megingathatatlan. Ehhez képest ma már tudjuk, hogy ez az érték nem teljesen fedi a valóságot, különösen azért nem, mert minden ember más és más. 

2020. 01. 07. 05:00:00

A ballonos ásványvíz a legjobb alternatíva, ha egészségtudatosan kíván gondolkodni. Vagy mégsem? Létezik nála jobb variáció? Az ásványvizek kérdése eléggé problematikus és tele van komoly ellentmondásokkal. Vannak, akik kitartanak amellett, hogy tökéletesen alkalmasak a rendszeres fogyasztásra, míg mások állítják, hogy ez nem így van. 

2019. 12. 24. 07:00:00

A víz maga az élet, akárcsak a levegő. E kettő nélkül a Föld lakatlan bolygóvá avanzsálhatna néhány szempillantás alatt. Az emberi szervezet kilencven százaléka víz, önmagában ez az egy tény bizonyíték erejű. A nedvesség ráadásul információvivő csatorna is egyben, azaz a vízmolekulák rezgéseikkel különböző kódokat adhatnak át a sejteknek, szöveteknek. 

2017. 07. 04. 06:00:00

Az elmúlt években a vízkezelés témája rengeteget változott. Onnan, hogy az emberek többsége kötötte az ebet a karóhoz: „márpedig a csapvíz ivóvíz, tehát jó”, eljutottunk odáig, hogy a drasztikus, minden alkotóelemet kivonó víztisztítási módszerek divatját éljük. Egyik szélsőség sem vezet reális látásmódhoz. Muszáj meghúznia a vonalat akkor, ha valóban eredményesen szeretné otthonában tisztává varázsolni vezetékes vizét. Mi a baj a drasztikus megoldásokkal? A szó már önmagában megválaszolja a kérdést, az, hogy túlságosan szélsőséges.

2016. 05. 01. 08:06:00
Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért is van szükség az ivóvíz szűrő használatára, hogy miért szükséges a csapból folyó vizet megtisztítanunk, mielőtt elfogyasztjuk azt. Az elfogyasztott víz minősége és a testünk, szervezetünk egészsége között óriási kapcsolat van.

Keresés