Menü

Óriási érték a tiszta víz

Mi, akik mindennap használhatunk tiszta vizet, fel sem fogjuk, hogy ez mekkora kincs. Természetesen a tiszta víz is különböző. Hiszen a csapból nálunk sem mindig tiszta víz folyik. Az intenzív mezőgazdaságnak köszönhetően, gyakran a csapból folyó ivóvízbe növényvédő szer vagy műtrágya maradványok oldódnak, de az is előfordul, hogy homok, vagy rozsda kerül a tiszta víz helyett a pohárba.

A csapvízben fertőtlenítésre használt klór sem tesz jót az egészségünknek. Persze ez még mindig sokkal jobb, mintha a víz fertőzött volna, ami előfordul például Afrikában, ahol emberek és gyermekek halnak bele a fertőzött víz következtében fellépő betegségekbe. Semmi esélyük tiszta vízhez jutni, mivel azon a környéken nincs.

Persze pénzzel ez a helyzet változhatna, de egyelőre erre nincs lehetőség. Ezért, amikor mi a tiszta víznél még tisztábbat szeretnénk, az helyén való, de jó tisztában lenni azzal is, hogy az alapfeltételeink adottak. Természetesen, mindenki a saját egészségéért felel és nagyon jó, ha önmaga gondoskodik arról, hogy jó egészségben legyen.

Mivel a víz a legnagyobb arányú alkotóelemünk, nem mindegy, hogy milyen minőségű vizet viszünk be a testünkbe, hiszen szervezetünk nem tud minden szennyező és egészségkárosító anyagot átdolgozni, kiszűrni. Tehát minél tisztább a víz, ami a szervezetünkbe kerül, annál könnyebb dolga van. Erre lehetőséget adnak a különféle vizet tisztító berendezések, amelyek komplexitásuknál fogva, különböző alapossággal tisztítják meg a rajtuk átfolyó vizet.       

Címkék: tiszta víz

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tiszta víz

Keresés