Harc a vízkő ellen, avagy a vízlágyító berendezés előnyei

Hazánk nagy részén a víz nagyon kemény. A vízkő pedig ősi ellenség: egyrészt csúnya a mosdóban, mosogatóban, kádban, csapokon látható vízkő látványa, másrészt tönkreteszi a háztartási gépeket. Így hát a vizet lágyítani szükséges. Mosógépek, mosogatógépek estében sokan használunk különböző vízlágyító anyagokat, de ezek rendszeres használata igen költséges, plusz a környezetet erősen szennyezzük vele. 

A megoldás a vízlágyító berendezés használata, mely kivonja a vízből a keménységet okozó magnézium és kalcium ionokat. Ezáltal megszabadulunk a sok kellemetlenséget okozó vízkőtől, nem kell vízkőoldót, ecetet használnunk, súrolnunk. Nem kell félni, hogy a lerakódott vízkő kárt okoz a nem éppen olcsó csaptelepeinkben, háztartási gépeinkben. Lényegesen kevesebb mosószer fog fogyni, a lágy vízben mosott ruha kellemesebb tapintású lesz.

A bőrünk, hajunk lágy, selymes, puha lesz. A vízlágyító berendezés használatával elfelejthetjük a kávéfőző időnkénti eldugulását, melyet csak ecettel, vagy háztartási gépekhez gyártott vízkőoldókkal tudtunk megszüntetni. A vízlágyítás egy egyszerű kémiai folyamaton alapszik, ez az ioncsere. A vízlágyító tartályában lévő nátrium ionok az átáramló vízben lévő, keménységet okozó kalcium és magnézium ionokkal helyet cserélnek.

A vízlágyító töltet regenerálása automatikusan történik. A regeneráláshoz rendszeres időközönként, kb. havonta tablettás sót kell adagolni. A vízkőmentesítő regenerálásakor felhasznált só, és a víz a szennyvízcsatornába ürül. A vízlágyítók a sótabletta utántöltését leszámítva abszolút automatikusak és karbantartásmentesek. A vízlágyító berendezés használatával lágyított vízben fürödni olyan, mintha csak egy természetes vízben fürödnénk.

Címkék: vízlágyító berendezés

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító berendezés
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."