Menü

A fordított ozmózis elvén működő víztisztítás ásványi anyagokat von ki a vízből

Víztisztítást vagy minőségi aktív szénnel végezhetünk, vagy aktív szén plusz fordított ozmózissal. Ez így persze csak keveseknek mond valamit, de nézzük meg mit is jelentenek ezek! A fordított ozmózis tulajdonsága, hogy nem csak a káros anyagokat, de az ásványi anyagokat is kivonja a vízből. (Kalcium, Magnézium, stb.) Márpedig ezekre a szervezetünknek szüksége van. Pont ezért a legtöbb fordított ozmózis berendezés esetén egy patron segítségével visszapótolják az ásványi anyagokat.

Nem csak, hogy szüksége van a szervezetünknek az ásványi anyagokra, de egyesek szerint kifejezetten káros olyan vizet fogyasztani tartósan, mely teljesen mentes az ásványi anyagoktól, mert ásványianyag-hiányos állapot alakulhat ki. Kutatások eredményei mutatják ki, amit a Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) is megerősített, hogy az ivóvíznek tartalmaznia kell alapvető ásványi anyagokat. Ugyanis az ezektől mentes víz több hidrogént tartalmaz, mely gyakorlatilag savas kémhatású, és a ph értéke 7 alatt van.

Vitatott a következő állítás, de egyesek szerint ettől elsavasodhat a szervzezet és a szabadgyökök termelődése megnőhet. Mások szerint ez nem a vízen múlik, de nem is tisztünk állást foglalni ebben a kérdésben. A fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezés a molekulaméret elvén távolítja el az anyagokat, ezért szükség van egy ásványi anyag visszapótló patronra is, mellyel mind az ásványi anyag szintet, mind pedig a Ph értéket igyekeznek normalizálni. Ezek a berendezések fokozott karbantartást igényelnek.

Címkék : ozmózis

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózis

Keresés