Menü

A fordított ozmózis elvén működő víztisztítás ásványi anyagokat von ki a vízből

Víztisztítást vagy minőségi aktív szénnel végezhetünk, vagy fordított ozmózissal. Ez így persze csak keveseknek mond valamit, de nézzük meg mit is jelentenek ezek, és melyik a jobb megoldás! A fordított ozmózis hátránya, hogy nem csak a káros anyagokat, de az ásványi anyagokat is kivonja a vízből. (Kalcium, Magnézium, stb.) Márpedig ezekre a szervezetünknek szüksége van.

 Ma már a vezető vízszűrő gyártó cégek nem ajánlják az ásványi anyagok kivonásával járó vízszűrő technológiákat. Ennek következtében csökkent a népszerűsége ezeknek a fajta víztisztítóknak. Nem csak, hogy szüksége van a szervezetünknek az ásványi anyagokra, de kifejezetten káros olyan vizet fogyasztani tartósan, mely teljesen mentes az ásványi anyagoktól, mert ásványianyag-hiányos állapot alakulhat ki. Kutatások eredményei mutatják ki, amit a Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) is megerősített, hogy az ivóvíznek tartalmaznia kell alapvető ásványi anyagokat. Ugyanis az ezektől mentes víz több hidrogént tartalmaz, mely gyakorlatilag savas kémhatású, és a ph értéke 7 alatt van.

Ha savas kémhatású anyagot juttatunk a szervezetünkbe, a testünk a szükséges ásványi anyagokat a fogainkból és a csontjainkból fogja kivonni azért, hogy bikarbonátot termeljen, ami semlegesíti a savat. Másrészt, ha a szervezetünk elsavasodik, akkor a szabadgyökök termelődése megnő, ami növeli a rákos betegségek kialakulásának kockázatát. A rákos sejtek növekedéséhez igen kedvező a savas környezet. A fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezés a molekulaméret elvén távolítja el az anyagokat. Ezek a berendezések fokozott karbantartást igényelnek.

Címkék : ozmózis

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Fordított ozmózis

Keresés