Menü

Az aktívszenes vízszűrő az adszorbeálás királya!

Az aktívszenes vízszűrő az adszorbeálás királya!

Az aktívszenes vízszűrő kitűnűen adszorbeál, ami a végeredmény szempontjából roppant előnyös. De mégis mit jelent ez a sokat emlegetett, hallott, idegenül csengő kifejezés? A vezetékes víz, vagy nevezzük ivóvíznek csak elvileg a lehető legjobb alternatíva a fogyasztás szempontjából nézve. Valójában, azonban számos szerves anyaggal telítődik, melyek a víz élvezeti értékét nagymértékben csökkentik. Nemcsak az ízrontó adalékokról van szó, bár tény és való, hogy pusztán jelenlétükkel negatív következményeket generálnak, a jóízű vízivás ellenlábasaiként. 

De az illat, sőt állagrontó komponensek igazán látványos pusztításra képesek. Ha öntött már a poharába klórtól fehérlő vizet, melynek konkrétan szaga volt, akkor tudja mire gondolunk. Nem egyszer szoktak azzal viccelődni a szerencsétlenül járt érintettek, hogy egy pohárnyi uszoda tárul eléjük.

Sajnos a szennyvíztisztítás során ezek az anyagok hátra maradnak, s ha nem lép fel ellenük, vagyis nem veti alá további hatékony tisztítási módszernek a vezetékes rendszerből kifolyó alternatívát, akkor könnyedén pórul járhat. Ráadásul ez viszonylag gyakran megismétlődhet, míg megfelelő szűrő beszereltetésével vagy alkalmazásával végérvényesen elfelejtheti a kellemetlen, gyomorforgató és cseppet sem egészséges mellékzöngéket.

Az aktívszenes vízszűrő aktívan járulhat hozzá egészségéhez!

Az aktív szén nagy fajlagos felülettel rendelkezik, ami a megkötés szempontjából elsőbbséget élvez. A klórt, klór származékokat és egyéb vegyi anyagokat hatékonyan, és nem utolsó sorban gyorsan képes semlegesíteni, szinte teljes mértékben. Természetesen a szűrő idővel cserére szorul, ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartania.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Aktívszenes vízszűrő

Keresés