Menü

A vízlágyító berendezés ápolja a bőrt

Nem véletlen, hogy régen gyűjtötték az esővizet azért, hogy hajat mossanak vele. Ez nemcsak azért volt, hogy a kútból kevesebb vizet kelljen kimerni, hanem azért, mert az esővíz lágy, amitől selymes és fényes lesz a haj. Régebben nem létezett a rengeteg hajhab, lágyító, keményítő, selymesítő. Egyetlen szer volt, az esővíz. Sajnos ma ez sem volna jó megoldás, hiszen ismert tény, hogy nagyon sokszor esik savas eső, ami többek között a hajunknak sem tesz jót. 

Ahhoz, hogy ezt a vízminőséget elérjük, szükségünk van a vízlágyító berendezés tudására, amellyel lágy vizet kaphatunk. Ennek a víznek számos előnye van. Nem okoz lerakódást a csövekben, a háztartási gépekben. Nem kell vízkőoldót használni és feleslegesen szennyezni vele a környezetet. Nem beszélve arról, hogy a bőrünk mennyire hálás lesz érte.

A vízlágyító berendezést a ház, vagy lakás fő vízvezetékére kell elhelyezni és akkor minden vízzel működő berendezéshez ez a víz jut el. Tehát a vízlágyító berendezés amellett, hogy megakadályozza a csövekben a lerakódásokat és a mosáskor lágy ruhát ad, ráadásul nem okoz vízkőfoltosodást a csempéken a fürdőszobában. A mai formatervezett vízlágyító berendezések kis helyen is elférnek, hiszen esztétikus kivitelezésük úgy lett kialakítva, hogy a lakásban viszonylag észrevétlenek maradjanak.

A vízlágyító berendezés önkarbantartó és úgy van beállítva, hogy a karbantartás éjszaka történjen, amikor a vízfogyasztás a családi házakban általában minimális. A berendezésben lévő speciális gyanta kivonja a víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionokat és ezeket nátrium ionokra cseréli.  

Címkék: vízlágyító berendezés

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító berendezés

Keresés