Menü

A víz jelentősége az emberi szervezet számára

A víz jelentősége az emberi szervezet számára

A víz jelentősége és annak kifejtése egy több ezer oldalas tanulmány lehetne, mert a víz valódi lételem az élővilág minden egyes tagja számára. A leszűkített téma ismertetése, ami kizárólag az emberi szervezethez köthető kapcsolatát elemzi is napokig eltarthatna, de mégis megpróbáljuk néhány rövid gondolat segítségével megvilágítani a hatalmas egész egy pici szegletét. 

Hallotta már azt a mondást, hogy a szervezet nagy része víz? És azt a gúnyolódást, hogy vízfej? Utóbbi bár sértő, de tény, az agy nagy része is vízből áll. Vagyis a test minden egyes sejtje, szövete számára nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék. Fontos ismételten kihangsúlyozni az optimális mennyiséget és minőséget, mint kritériumot.

A dehidratáltságnak kívülről is jól látható jelei vannak: száraz bőr, haj, hámlás stb. ám belülről is komoly kockázatokat rejt, végül kiszáradáshoz és halálhoz vezethet. Ha valaki rendszeresen a napi ajánlott folyadékbevitel csak egy kis hányadát fogyasztja el, esetleg memóriazavarokon és agykapacitás csökkenésen kaphatja magát.

Erre képes a test akkor, ha nem jut elegendő vízhez. Ez a pár mondat ráadásul csak éppen-hogy megérintette a témakör rétegének legtetejét. A víztisztítók napjaink reménységet és tiszta vizet adó eszközei, amikre óriási szükség van. Mert ahogy fentebb kifejtettük a víz jelentősége annak minőségében is rejlik.

Vagyis nem mindegy, hogy milyen összetételű a naponta megivott folyadék. Ha nemesfémektől, klórszármazékoktól és növényvédő szerektől telített, akkor ez bizony a legkevésbé sem nevezhető egészségesnek. Mivel a szervezet jelentős százalékban víz, így gyakorlatilag méreggel töltheti fel a testét, míg ha él a víztisztítás erejével, akkor új vitalitással ajándékozhatja meg az életét.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víz jelentősége

Keresés