Menü

A konyhai víztisztítók változatos világa

A víz tisztítása számos okból fontos. A csapvíz minőségét sokan megkérdőjelezik, a tisztítására használt klórt pedig jobb nem meginni. A víz minőségének javítása céljából már régóta kaphatók víztisztító berendezések. Ezeknek számos fajtája van, mint például a konyhai víztisztító. Ezen a kategórián belül is számos típussal lehet találkozni, melyek nem csak megjelenésükben térnek el egymástól. 

Vannak olyan konyhai víztisztító berendezések, melyeket magára a csapra lehet felszerelni. A készüléket egy adapter segítségével csatlakoztathatjuk a csapra úgy, hogy a csap végén lévő szűrőt lecsavarjuk és a helyére illesztjük a víztisztító adapterét. A készüléket magát a konyhapultra lehet helyezni, általában kicsi és kellemes megjelenésű darab.

Sok ilyen vízszűrő rendelkezik váltószeleppel, amivel lehet váltogatni, hogy mosogatóvizet vagy ivóvizet szeretnénk-e nyerni a csapból, így a vízszűrő nem működik feleslegesen, mikor csak mosogatni vagy megmosni szeretnénk valamit. A mosogatóra szerelhető vízszűrők is többfélék, mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabot.

Vannak emellett a beépíthető vízszűrők is, ezeket is több kivitelben, több méretben lehet kapni. A vízszűrő betétek cseréjét félévenként érdemes megejteni, általában ennyi idő alatt használódnak el az átlagos vízfogyasztás alkalmával. Vannak komolyabb holmik is, mint például a központi víztisztító, amit nem a csapra, hanem a vízaknába kell felszerelni.

Több lépésben szűr, hosszú távon költséghatékonyabb megoldás, mint a csapra szerelhető vízszűrők. A konyhai vízszűrők legegyszerűbb fajtája a vízszűrő kancsó. Ebben az eszközben középen található egy vízszűrő, melyen keresztül kell a kancsóba engedni a csapvizet. A szűrő megszűri, a tartályba juttatja, ahonnan kitölthető.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Konyhai víztisztító

Keresés