Menü

Zuhanyszűrőt az egészséges higiéniáért

Zuhanyszűrőt az egészséges higiéniáért

A higiénia fontos része életünknek, ezzel is ápoljuk testünket, s közvetve lelkünket. A fürdés, tusolás során eltávolítjuk testünkről a szennyeződéseket, felfrissülünk, új energiákat nyerünk. Az egészség megőrzésének érdekében, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vízben áztatjuk magunkat. A zuhanyszűrő tökéletes megoldás a magyar vizek keménysége okozta problémák meggátolására. Hazánk vizei unásig ismételt módon kemények. 

Erről már a legegyszerűbb háztartásokban is tudnak, s általában a fejekben egy-egy elvízkövesedett fűtőszál jelenik meg. A reklámok valóban a víz keménységének ezen perspektívájából emelték ki a káros összetevőket. Ám ez még nem minden, sőt. A mosógép egészsége mellett a mi szervezetünk karbantartása is lényeges. Így nem mindegy zuhanyzásaink alkalmával pontosan milyen vizet is eresztünk, önmagunkra.

A zuhanyszűrő nélküli zuhanyozókból kezeletlen csapvíz jut bőrünkre, aminek számos egészségügyi következménye lehet. A kezeletlen vízben ugyanis rengeteg klór található, hiszen a vizeket fertőtleníteni kell ahhoz, hogy felhasználhatók legyenek. A klór azon kívül, hogy képes felszívódni szervezetünkben, irritációt válthat ki a bőrünkön. Ez viszketés, pirosodás formájában jelenik meg, a leggyakrabban.

Sebek esetében sem előnyös a klóros vízzel való tisztogatás, ráadásul a kezeletlen vízben más, kártékony szennyeződések is találhatóak, amik ismét csak nem a jótékony hatásaikról ismertek. A zuhanyszűrőnek hála, azonban ezek az egészségkárosító tényezők teljes mértékben kizárhatók, s így biztosak lehetünk abban, hogy tisztálkodásunk során semmilyen káros anyagot nem juttatunk testünkre, testünkbe.

Keresés