Menü

Zuhanyszűrőt a klóros víz ellen

A zuhanyszűrő használata egyáltalán nem nevezhető luxusnak; sajnos a vízben lévő klór jelentős mértékben hozzájárul a bőr kiszáradásához és a különböző irritációk előfordulásának valószínűségét is növeli. A tusolást követően jelentkező kellemetlen viszkető érzés a legtöbb esetben a víz klórtartalmának a következménye; ez ellen azonban könnyen védekezhetünk, csupán egy megfelelő minőségű zuhanyszűrő berendezésre van szükségünk.

 
A klórnak számos kellemetlen hatása van. Természetesen a használata szükséges, hiszen az ivóvíz fertőtlenítésében megkerülhetetlen szerepet játszik, de ez nem jelenti azt, hogy a fürdővízben is szükség van rá. Gondoljunk bele, mi történik a bőrünkkel, a hajunkkal és a szemünkkel az uszodában... A hosszas fürdőzés után a bőr vészesen kiszárad, a hajunk durvává és töredezővé válik, a szemünk pedig bepirosodik. A zuhanyszűrő használatának előnyös tulajdonságait nem érdemes hosszasan ecsetelni, hiszen egyértelmű, hogy a klór szűrésével mindezektől a kellemetlenségektől megszabadulhatunk.

A probléma fő forrása a rendszeres klórterhelés. A vezetékes víz jelentős mennyiségű klórt tartalmaz; a csapvízben található klór mennyisége alig marad el az uszodákban használt mennyiségtől. Uszodába nem járunk minden nap, így a bőrünk természetes védekezőrendszere gyógyítja a kiszáradással járó kellemetlenségeket, viszont a gyakori tusolás és fürdőzés napi rendszerességgel szárítja a bőrt.

A kiváló minőségű zuhanyszűrők hozzávetőlegesen a klór 90 százalékát képesek kiszűrni a vízből. Ennek köszönhetően a szűrt víz tökéletesen alkalmassá válik a mindennapi tisztálkodáshoz, nem szárítja ki a bőrt, nem rongálja a hajat és a szemet sem irritálja. Különösen ajánlottak érzékeny bőrűek számára, akik régóta keresik a száraz és viszkető bőr okát. 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Zuhanyszűrő

Keresés