Menü

Zöld homokos vastalanító

Zöld homokos vastalanító

A vizek vastartalma számos kellemetlenséget okozhat önnek a háztartásában, így érdemes vastalanító beszerzésén elgondolkodnia. Ha már tapasztalt rozsdás, barnás foltokat a ruháin mondjuk mosás után, esetleg a csempéjén, a csaptelepe mellett is van néhány vöröses színű lerakódás, akkor jó, ha tudja, a kényelmetlenségeket a vasnak köszönheti. Magyarországon a kútvizek nagy része magasabb koncentrátumban tartalmaznak vasat, mint ami egészséges lenne. 

A technológia fejlődésének hála manapság már könnyedén orvosolható ez a probléma is. Mindenek előtt vízanalitikára szüksége lesz, ami annyit jelent, hogy szakértő segítséggel be kell vizsgáltatnia kútvízének a minőségét. Pontos értékek szükségesek ahhoz, hogy végül az optimális vastalanító eljárás kerüljön a célkeresztbe. A vas többnyire mangánnal együtt szokott párban járni, így ne lepődjön meg, ha az értékek között utóbbi is nagy sűrűséget fog mutatni.

Számos eltávolító eljárás létezik, az egyik ilyen a zöld homokos megoldás, mely során klór alapozza meg a tisztítási folyamatot. A zöld homok funkciója, hogy a vízből kiszűrje a vasat, és a mangánt. A klór ehhez nyújt megfelelő alapot, melyet végül az aktív szenes klórszűrő eltávolít, tehát nem kell attól tartania, hogy a vastalanító technikáért cserébe klórral dúsított vizet kap végül.

Lényeges a gazdaságos kivitelezés miatt pontosan tudnia a vízigényét, tehát hogy háztartása mennyi vizet használ el, hiszen ennek fejében kell kiszámolni a tisztításhoz szükséges vegyszerek adagolását. Ez az innovatív technológia azért helyigénnyel is rendelkezik, de ha minden paramétert optimálisan, felmérést követően sikerült beállítania, akkor nem csak hatékony vastalanító technikával válik gazdagabbá, hanem kifejezetten gazdaságos működést tud elérni a zöld homokos eljárással.

Ugyanakkor fontos az is, hogy ne csak megvásároljuk a víztisztítót, hanem rendszeresen cseréljük a szűrőt és gondozzuk is a készüléket, ugyanis elszaporodhatnak bennük a baktériumok.

Ez nem csak a vastalanítókra igaz, hanem a legtöbb víztisztító berendezésre is. Az alábbiakban írtunk egy cikket arról, hogy miket lehet tenni, hogy csökkentsük a víztisztítókban szaporodó baktériumok mennyiségét: Víztisztítók karbantartása és baktériumok

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vastalanítás Vastalanító

Keresés