Menü

Víztisztító típus választás egyszerűen

A víztisztítás fontosságáról egyre többet hallhatunk, olvashatunk, de a kivitelezéshez való lehetőségeinkről annál kevesebbet. Víztisztító készüléket különböző modellekben számos gyártó, forgalmazó kínál. Szép design, csábító ígéretek. Ez szinte minden esetben megvan, de akkor mégis honnan tudhatnánk, hogy melyiket érdemes választani? 

A válasz egyszerűbb, mint bárki gondolná. Csak olyan víztisztító készüléket szabad egyáltalán fontolóra venni, amelyről hiteles teszteredményeket tekinthetünk meg. Ezeket a teszteket független laborok végzik el, így teljesen megbízhatóak. Ha azonban ezeket valaki nem végezteti el, vagy az eredményeit nem teszi nyilvánossá, akkor nem lehetünk benne biztosak, hogy a víztisztító tényleg képes arra, amit gyártó, forgalmazó vagy az eladó ígér.

Ha ott van előttünk egy hivatalos papír, ami igazolja, hogy a lebegő, a kémiai, a feloldott anyagokat, a klórt és annak maradványait hány százalékban képes kiszűrni az adott készülék, akkor tudni fogjuk, hogy miért adunk pénzt illetve mit várhatunk el a megvásárolt berendezéstől.

Sajnos nem sok termék mellé kapunk ilyen tájékoztatást, de legalább a döntés sokkal egyszerűbbé válik. Amit még fontos tudni, hogy több típusú víztisztító is létezik. Vannak vízszűrő kancsók, átfolyós és tartályos vízszűrők, zuhanyszűrők és központi vízszűrők is.

A kancsó a beletöltött vizet tisztítja meg. Az átfolyó víztisztító a csapra szerelve már automatikusan tisztított vizet szolgáltat. A tartályos nagyobb tisztavíz mennyiséget tárol el és külön csapból engedhetünk belőle. A zuhanyszűrő a fürdővizet tisztítja meg, míg a központi változat a lakás teljes vízhálózatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító

Keresés