Menü

Víztisztító átverés? Mi az igazság?

A víztisztító átverés és félrevezetés sajnos rendszeresen felbukkanó jelenség, ugyanis egyes forgalmazók a lakosok hiszékenységére építve téves információkkal „szédítik” a potenciális vásárlókat. Be kell látnunk, hogy a víztisztítók piacán valóban nehéz eligazodni; a különböző technikai megoldások más és más árkategóriát képviselnek, ráadásul a különböző működési elvek tovább bonyolítják a helyzetet.

 
Sajnos a tisztességtelen kereskedők mindenkinek ártanak a tevékenységükkel; a silány minőségű és túlárazott termékeikkel bizalmatlanságot szülnek az egyébként kiválóan alkalmazható víztisztító berendezésekkel szemben is. Sajnos a riogatás sokszor hatékony módszernek bizonyul; a vezetékes víz halálos méregnek való beállítása és a saját olcsó termékeik egekbe magasztalása sokszor célba ér.

Laikusként sajnos könnyű megvezetni bennünket. A leggyakrabban alkalmazott trükk a víz sótartalmának mérésével történik. Ehhez egy úgynevezett TDS műszert használnak, amivel megmérik a tisztítatlan és a tisztított víz sótartalmát. A sótartalom valóban jelentősen lecsökken a huszadrangú termékeknek köszönhetően is, ennek viszont igen kevéske köze van a víz tisztaságához. A sótartalom elsősorban az oldott magnéziumot és kalciumot jelenti, amelyek egyébként roppant hasznosak és fontosak a szervezetünk számára...

A víztisztító átverés másik ismert trükkje a víz elszíneződéséhez köthető. Ez relatív egyszerűen megoldható, csupán egy feszültség alatt lévő elektródára van szükség; az elektromos áramnak köszönhetően a vízben lévő ásványi anyagok kicsapódnak, ez a jelenség pedig a víz elszíneződését vonja maga után. A víztisztító átverés abban rejlik, hogy ebben az esetben is az oldott ásványi anyagok idézik elő a jelenséget, így a víz tisztaságához a módszernek semmi köze.  
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztító átverés

Keresés