Menü

Víztisztítási technológiák - Aktív szén vagy fordított ozmózis?

Víztisztítási technológiák - Aktív szén vagy fordított ozmózis?

Egy ideje Ön is fontolgatja az otthoni víztisztító készülék vásárlását? Biztosan találkozott már az aktív szenes, illetve a fordított ozmózisos víztisztítási technológiák fogalmával. Cikkünkben most részletesen bemutatjuk ezt a kétfajta víztisztítási technológiát, így még könnyebb lesz választania.

Víztisztítási technológiák - Aktív szén vagy fordított ozmózis?

Az Ön számára legideálisabb víztisztító berendezés kiválasztásához érdemes közelebbről is megismerkednie az egyes víztisztítási technológiákkal. Ha egy ideje Ön is fontolgatja az otthoni víztisztító készülék vásárlását, biztosan találkozott már az aktív szenes, illetve a fordított ozmózisos víztisztítási technológiák fogalmával. 

Cikkünkben most részletesen bemutatjuk ezt a kétfajta víztisztítási technológiát, így még könnyebb lesz választania a webáruházunkban elérhető víztisztító készülékek kínálatából. Cégünk kizárólag olyan minőségi, amerikai gyártmányú víztisztítókat forgalmaz, amelyek szűrési hatékonysága független dokumentációval is alátámasztott. 

 

Aktív szenes víztisztítási technológia

Aktív szenes víztisztítási technológia elvén működhet a vízszűrő kancsó, a csapra szerelhető vízszűrő vagy éppen több pult alá szerelhető víztisztító készülék is.

Az aktív szén a szivacshoz hasonló porózus szerkezettel rendelkezik és azon anyagok egyike, amely a leghatékonyabb természetes vízszűrő tulajdonsággal bír. Képes a súlyának százszorosát is felszívni. 

A legtöbb szennyeződés szenet is tartalmaz, és mivel a szénmolekulák vonzzák egymást, így az aktív szén megköti a vízben található szennyeződéseket, kiszűri a klórt és annak származékait. Fontos kiemelni, hogy az aktív szenes víztisztítási technológia az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat nem szűri ki a vízből. Segítségével így valóban egészséges, kellemetlen ízektől mentes, tiszta ivóvizet fogyaszthat otthonában.

Fordított ozmózisos víztisztítási technológia

 

Az ezzel a technológiával működő víztisztító készülékeknek a membránszűrő a fő alkotóeleme. Ezen a félig áteresztő rétegen préselik át a vizet nyomás alatt, és ez szűri meg a vizet és távolítja el belőle a különböző káros anyagokat, szennyeződéseket. Ezzel a technológiával az egészen parányi szennyeződések is kiszűrhetőek az ivóvízből. Vásárlás előtt ezekről érdemes részletesen tájékozódni.

 

A fordított ozmózisos víztisztítási technológiával működő készülékek ugyanakkor a szervezet számára értékes ásványi anyagokat is kivonják a vízből. Fontos, hogy olyan konstrukciót válasszon, amelyek a fordított ozmózis erőteljes tisztító hatása mellett az értékes ásványi anyagokat is visszatöltik az ivóvízbe. 

 

Mutatunk most egy olyan multifunkciós terméket a kínálatunkból, amely az aktív szenes eljárást ötvözi kiegészítő technológiával a leghatékonyabb szűrés érdekben.

 

Aquasana - AQ-5300

Az Aquasana AQ-5300 víztisztító készülék speciális Claryum® filtertechnológiának köszönhetően a klór és annak származékai mellett a higanyt, az ólmot, egyes vegyszereket és a gyógyszermaradványokat is eltávolítja a vízből, miközben megőrzi az értékes ásványi anyagokat. Kombinált szűrési mechanizmus: az aktív szén kiszűri a kemikáliákat; a szénkatalizátor a klórt és klórszármazékokat; az ioncserélő a két nehézfémet, a higanyt és az ólmot; a mechanikus szűrő pedig megköti az azbesztet és a klórnak ellenálló kétfajta cisztát is. (Cryptospirodium és Giardia) 

Ezzel a víztisztító készülékkel otthona kényelmében, gondtalanul fogyaszthat tiszta, minőségi és finom ivóvizet a hét minden napján. 

A készülék ára már néhány hónap folyamatos használat mellett megtérül, nem beszélve arról, hogy nem kell bajlódnia ásványvizes palackok cipelésével, tárolásával, miközben a környezetet is kíméli. 

A készülék könnyen beszerelhető, nincs szükség hozzá szakemberre. A vízszűrő betét cseréje 6 havonta szükséges. 

Bármelyik víztisztítási technológián alapuló készüléket választja kínálatunkból, nálunk kockázatmentesen vásárolhat. Minden Aquasana vízszűrő készülékre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát nyújtunk. 

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés