Menü

víztisztítás lépései

2018. 08. 07. 07:00:00

Milyen minőségű vizet fogyaszt a mindennapokban? Odafigyel egyáltalán a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre? A téma a tikkasztó nyári napokon különösen aktuális, hiszen ilyenkor a szokottnál is több vízre van szüksége a szervezetnek. Választhatjuk a szaküzletek polcain sorakozó ásványvizeket, melyek között kétségkívül a szervezet számára hasznos fajták találhatóak meg. De mi a helyzet akkor, ha megspórolnánk a palackokkal való cipekedést? 

2017. 12. 12. 10:00:00

A víztisztítás lépései a tapasztalással, és az elhatározással indulnak. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Mindenek előtt azt a tényt, miszerint a csapból folyó víz fogyasztásra (pláne rendszeres, nagy mennyiségű) nem alkalmas, meg kell tapasztalnia. Személyesen, a saját bőrén, pontosabban nyelőcsövén. Muszáj, hogy a teória végül bizonyítást nyerjen, mert csak ebben az esetben fog garantáltan változtatásokat eszközölni. 

2017. 03. 28. 04:00:00

A víztisztítás lépéseivel jó, ha hamar megismerkedik, hogy végig járva a fokokat végül valóban a szó szoros értelmében vett tiszta vizet önthessen a poharába. Az ivóvíz, vagy ahogy másként mondanánk a csapvíz ugyanis nem ebbe a kategóriába tartozik, még akkor sem, ha alapvetően fogyasztásra alkalmas.

2016. 12. 14. 17:58:02

A víztisztítás évekig a kiváltságosok eszköze volt. Ez persze maximum, mint előítélet élt a köztudatban, aminek alapját az információ hiány, a tudatlanság okozta. A víztisztítás egyre nagyobb teret hódít, mert a természetes vizek magas szennyeződés tartalma miatt mind nagyobb szükség mutatkozik a megfelelő minőségű víz előállítására. Abban már nem bízhatunk, hogyha megnyitjuk a csapot, akkor kiváló vizet nyerhetünk, mely mentes minden szennyeződéstől. 

2016. 09. 25. 18:33:00

Hosszas folyamat, amíg a megfelelő minőségű víz eljut a forráshelytől egészen a háztartásokig. A víztisztítás lépései között nagyon fontos helyen szerepel a fertőtlenítés, amikor sok klórt használnak. Ez sajnos meg is látszódik a pohárba engedett vízen, hiszen először kicsit zavarosnak tűnik, majd fogyasztáskor kellemetlen vegyszer szaga is lehet, amely szinte élvezhetetlenné tudja tenni annak elfogyasztását.

Keresés