Menü

Víztisztítás

2018. 06. 15. 07:00:00

A víztisztítás gyakorlatilag csak egyetlen elhatározás kérdése. Ha úgy érzi, hogy itt az idő tiszta vizet önteni a pohárba, akkor tudatos és céltudatos döntésével több szempontból is jól járhat. Egyrészt a tiszta víz olyan körülményeket teremt a szervezete számára, ami pótolhatatlan. A legkisebb becslések szerint is naponta 2-3 liter víz elfogyasztása a javasolható egy felnőtt, egészséges ember számára. 

2018. 02. 23. 05:00:00

A víztisztítás nagyon lényeges momentum, ám ennek ellenére viszonylag kevesen, keveset beszélnek róla. A legtöbben az általános szennyvíztisztításról hallottak, de behatóbban csak néhányan ismerik ezt a területet. Természetesen nem is lehet elvárás, hogy mindenki pontosan tudja hogyan zajlik például az ivóvíz előállítása. De az már annál inkább lényeges, hogy az emberekben tudatosodjon a tény: attól még, hogy valamit „ivó” jelzővel látnak el, az nem biztos, hogy magas minőséget jelent. 

2017. 06. 26. 05:00:00

A csapvíz, vagy másnéven ivóvíz már régen nem alkalmas arra, hogy ellássa napi folyadék szükségletünket. Néhány évtizede még élénken élt a köztudatban az, a mára elfeledett sztereotípia, hogy a víztisztítás a kiváltságos réteg úri huncutsága. Napjainkban már mindenki legalább egyszer megtapasztalta, milyen érzés az, amikor a tisztának vélt víz helyett valami színes, jobb esetben tejfehér, rosszabb helyzetben szürkés folyadék kerül a pohárba, melyről a közelebbi vizsgálódás után az is egyértelműen, minden kétséget kizáróan kiderül, hogy bűzös. 

2016. 12. 14. 17:58:02

A víztisztítás évekig a kiváltságosok eszköze volt. Ez persze maximum, mint előítélet élt a köztudatban, aminek alapját az információ hiány, a tudatlanság okozta. A víztisztítás egyre nagyobb teret hódít, mert a természetes vizek magas szennyeződés tartalma miatt mind nagyobb szükség mutatkozik a megfelelő minőségű víz előállítására. Abban már nem bízhatunk, hogyha megnyitjuk a csapot, akkor kiváló vizet nyerhetünk, mely mentes minden szennyeződéstől. 

2016. 09. 25. 18:33:00

Hosszas folyamat, amíg a megfelelő minőségű víz eljut a forráshelytől egészen a háztartásokig. A víztisztítás lépései között nagyon fontos helyen szerepel a fertőtlenítés, amikor sok klórt használnak. Ez sajnos meg is látszódik a pohárba engedett vízen, hiszen először kicsit zavarosnak tűnik, majd fogyasztáskor kellemetlen vegyszer szaga is lehet, amely szinte élvezhetetlenné tudja tenni annak elfogyasztását.

2016. 06. 05. 14:06:00
Gyermekeink megfelelő egészsége rendkívül fontos, ráadásul a fiatalabb korban még nem képesek minden veszélyforrás ellen védekezni. Fontos szempont, hogy minden nap tiszta víz álljon a rendelkezésükre, amelyhez egy minőségi víztisztító berendezés beszerzése erősen ajánlott, ugyanakkor érdemes néhány szempontot figyelembe venni a baktériumokkal és a nitrittel kapcsolatban.
2016. 05. 05. 14:21:33
A vízkezelési és víztisztítási módok közül a vízlágyítás az egyik legelterjedtebb ipari víztisztítás mód hazánkban. Sokan nem tudják azonban, hogy miért is van tulajdonképpen az ipari víztisztítás miért is ennyire szükséges és lényeges.
2016. 03. 03. 09:48:41
Sokan nem is tudják, hogy mekkora jelentősége van az otthoni tiszta csapvíznek. Az Aquasana víz tisztító azért felelős, hogy az Ön csapjából is tisztított víz jöjjön, amely sok hasznos ásványi anyagot is tartalmaz, mivel azok nem kerülnek kiszűrésre.
2016. 02. 28. 00:00:00
Szeretne javítani a csapvíz ízén, illatán kivonni a klórt és több klórszármazékot, valamint szerves vegyületet?
2015. 11. 14. 07:16:00
A magyarországi vizek az átlagosnál jóval tisztábbak, de sajnos még ez sem elég ahhoz, hogy egészségesnek nevezhessük. A fertőtlenítésre használt klór, a klórmaradványok, az elavult vízhálózat okozta lebegőszennyeződések, a különböző gyárak illegális tevékenységeiből származó vegyi anyagok mind-mind jelen vannak vízben, amelyet a csapon engedünk. 

Keresés