Menü

Víztisztítás az egészségmegőrzés jegyében

Víztisztítás az egészségmegőrzés jegyében

A vízfogyasztás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen az emberi szervezet körülbelül 75 százaléka víz. Ez kortól függően változhat, de a hidratáltság minden életkorban kiemelt jelentőséggel bír. A dehidratált szervezet nem csak nem tud optimálisan működni, de különféle betegségek is megjelenhetnek a tartósan kiszáradt állapot miatt. Sokan csak akkor nyúlnak a pohár után, ha már szomjasak, pedig folyamatosan fontos lenne a vízpótlás. 

Itt kerül képbe a víztisztítás, hiszen a megfelelő készülékkel akár otthon is kristálytisztává és fogyaszthatóvá varázsolhatjuk a csapvizet. Ugyan az üzletek zsúfolásig tele vannak ásványvizekkel, de ezek hazacipelése gyakran igen nehézkes, plusz költséggel jár, hogy a műanyag flakonok lebomlási idejéről és ezzel a környezetszennyezés mértékéről már ne is szóljunk. A víztisztítás során dönthetünk komplett, csapra szerelhető szett mellett, de ha még takarékosabban szeretnénk kihozni a dolgot, akkor kezdésnek egy vízszűrő kancsó is jó választás lehet.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a szénsavas üdítők, az energiaitalok, vagy az alkohol kicsit sem járulnak hozzá a szomjúság oltásához, sőt, többet árthatunk velük szervezetünknek, mint gondolnánk. Míg a népszerű szénsavas italoktól plusz kilókat, a többitől akár betegségeket is szerezhetünk.

A folyamatos folyadékpótlás érdekében legyen nálunk mindig egy üveg víz, így ráadásul figyelemmel is tudjuk követni, mennyit ittunk a nap folyamán. A három liter alapnak számít, de célszerű inkább a testsúly függvényében megválasztani a fogyasztott folyadékmennyiséget, így húsz kilogrammonként egy liter javasolt. Az otthoni víztisztítás segítségével olcsón kihozható a tiszta víz.

Keresés