Menü

víztisztítás

víztisztítás
2020. 06. 05. 07:00:00

Ha a tiszta ivóvíz előállítása a cél, akkor többféle megoldásban gondolkodhatunk. Sokan vannak, akik a vízhez való hozzáférés tekintetében is takarékosan gondolkodnak, ezért a saját kút fúrását részesítik előnyben. 

2020. 05. 05. 07:00:00

A víz tisztítása létfontosságú feladat, ez tény. Ma már ráadásul nem különösebben szorul magyarázatra ez a fajta törekvés, hiszen a legtöbbször saját szemmel tapasztalható meg, mennyire nem tiszta az a nedű, ami a vezetékes rendszeren keresztül, a csapból érkezik. 

2020. 02. 14. 06:00:00

A kútvíz tisztítás házilag kiváló víznyerési stratégia, mellyel nem kevés pénzt takaríthat meg. Ahhoz azonban, hogy a talajrétegekből kinyert víz alkalmassá váljon a használatra előbb gondoskodni kell a megfelelő szűrőrendszer kialakításáról, azaz a tisztítás mikéntjéről. A kútból feltörő forrást több módon is hasznosíthatja. 

2019. 02. 05. 06:00:00

Amennyiben érdeklődést mutat a téma iránt, akkor bizonyára már sokat hallott, illetve olvasott arról, hogy mennyire nagy gondot kell fordítanunk a víztisztításra, ellenkező esetben számos olyan vegyület jut a szervezetünkbe, amik káros hatással bírnak. A víztisztítás folyamata minden esetben egy gondolattal indul, ami szerint a tiszta, éltető víz az ember lételeme. 

2019. 01. 25. 07:00:00

Elege van abból, hogy állandóan az jár a fejében, hogy vajon mennyi káros anyag jut a szervezetébe a napi vízmennyiség elfogyasztásával? Akkor bizonyára kíváncsi arra, hogy milyen víztisztítási módszerek állnak a rendelkezésére. 

2019. 01. 15. 08:00:00

Amennyiben szeretne egészséges életmódot folytatni a mindennapok során, akkor nem csak arra kell odafigyelnie, hogy milyen kozmetikumokat használ vagy milyen élelmiszerekkel tölti meg a hűtőjét. Ez mellett ugyanis az sem mellékes kérdés, hogy milyen összetétellel rendelkező vizet fogyaszt? 

2018. 08. 07. 07:00:00

Milyen minőségű vizet fogyaszt a mindennapokban? Odafigyel egyáltalán a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre? A téma a tikkasztó nyári napokon különösen aktuális, hiszen ilyenkor a szokottnál is több vízre van szüksége a szervezetnek. Választhatjuk a szaküzletek polcain sorakozó ásványvizeket, melyek között kétségkívül a szervezet számára hasznos fajták találhatóak meg. De mi a helyzet akkor, ha megspórolnánk a palackokkal való cipekedést? 

2018. 06. 15. 07:00:00

A víztisztítás gyakorlatilag csak egyetlen elhatározás kérdése. Ha úgy érzi, hogy itt az idő tiszta vizet önteni a pohárba, akkor tudatos és céltudatos döntésével több szempontból is jól járhat. Egyrészt a tiszta víz olyan körülményeket teremt a szervezete számára, ami pótolhatatlan. A legkisebb becslések szerint is naponta 2-3 liter víz elfogyasztása a javasolható egy felnőtt, egészséges ember számára. 

2018. 05. 22. 07:00:00

Az oldott vas és mangán jelenléte a kútvizekben több szempontból is problémás: egyrészt ízrontó hatásúak, másrészt esztétikailag is kifogásolhatóak. Az ipari víztisztítás segítségével, azonban könnyedén és nem utolsó sorban végérvényesen orvosolhatóvá válhatnak az ilyen jellegű problémák. A csőhálózatokban a lerakódások komoly nehézségeket generálhatnak, mivel a kiválások elősegíthetik a baktériumok elszaporodását. 

2018. 04. 25. 07:00:00

A tiszta víz felbecsülhetetlen érték, és ez különösen így van napjainkban, amikor sokszor hallani arról, bolygónk vízkészletei fogyóban vannak. Nem csak környezetvédelmi szempontok szólnak azonban a korszerű megoldások mellett, hanem a takarékosság is. Az ipari víztisztítás során a háztartásokból kikerülő szennyvizet megszabadítják a lebegő szennyeződésektől, és persze a szerves anyagoktól, baktériumoktól is. Az ülepítésen túl többszörös átszűrést alkalmaznak ennek érdekében. 

Keresés