Menü

Víztisztítók házi használatra

Akiben felmerült már a kérdés, hogy szeretné tisztítani az otthoni vizét, mindenképp érdemes először tájékozódni a forgalomban lévő berendezések felöl. Ugyanis a víztisztítók területén, de ez mindenre érvényes, nagy a kínálat és nagyok az árkülönbségek is. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy az ember milyen víztisztítók közül választ. Először is érdemes megtudni, hogy az adott területen milyen a csapvíz összetétele, illetve a kútvízé.

 Ez a kiindulópont. Ezt egy laborvizsgálattal ki lehet deríteni. Ennek van ugyan anyagi vonzata, de még mindig megéri a vásárlás előtt tudnunk, hogy mire is figyeljünk. Utána következik az információgyűjtés, hiszen a víztisztítók között is különfélék vannak és nagyon különböző áron kaphatóak. Nyilvánvalóan senki sem szeretne feleslegesen pénzt költeni, csak tiszta vizet inni.

Éppen ezért a víztisztítók tulajdonságait érdemes összehasonlítani, hiszen ezzel eldől, hogy nálunk melyik lesz a nyerő. A víztisztítók közötti különbség általában a kapacitásban és a bennük lévő szűrő finomságában mutatkozik meg. Van amelyiken csak szénszűrő van, de vannak olyanok is, ahol a szénszűrőn felül még egyéb szűrőket szereltek fel. Ennek az az előnye, hogy sokkal apróbb szemcsék is eltávolításra kerülnek.

Sajnos a víz tisztasága manapság egyáltalán nem egyértelmű. Köszönhető ez az intenzív gazdálkodásnak minden téren. A mezőgazdaság rengeteg vegyszerének és az ipar túlméretezett termelésének. A vizet az ember nem tiszteli eléggé, hiszen ha tisztelné, nem szennyezné ilyen erőteljesen.  

Címkék: Víztisztító

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Víztisztítók

Keresés