Menü

Vízszűrők összehasonlítása

Vízszűrők összehasonlítása

A vízszűrők összehasonlítása fajsúlyos kérdés, ami időről-időre az érdeklődés középpontjába kerül. Nem véletlenül. A témában viszonylag sok a félreértés és még annál is több a kétség, így egyértelmű, hogy mindenkiben a tisztánlátás vágya munkál. A fordított ozmózisos megoldás vagy az aktív szenes szűrés a jobb? Egyáltalán miért is érdemes víztisztításról beszélni? A csapból érkező folyadék ugyan ivóvíz névre hallgat, de ez manapság már csak egy elnevezés. 

Valójában az egészségre egyáltalán nem hat pozitívan, sőt. A benne, láthatatlanul s olykor szabad szemmel is érzékelhető módon úszkáló anyagok nem olyan komponensek, melyek a szervezet épülését támogatják. Sokan ezen a ponton dobják be a palackozott víz eshetőségét, mint jolly jokert, ám a valóságban ez sem túlságosan megnyugtató alternatíva, ráadásul kifejezetten költséges.

A leggazdaságosabb és a test számára is legoptimálisabb forgatókönyv a házi víztisztítás. Minden egyes berendezés esetében olyan leírások állnak a rendelkezésére, melyek részletesen foglalkoznak azzal, hogy az adott eszköz milyen anyagokat szűr ki, s milyen teljesítménnyel büszkélkedik.

Ezen leírások átolvasásával és összehasonlításával máris reális képet kaphat az egyes készülékek előnyeiről, hátrányairól. De, hogy rátérjünk a vízszűrés milyenségére: a fordított ozmózis egyik legalapvetőbb hátránya, hogy nemcsak a káros, hanem az ásványi anyagokat is kiszűri. Ráadásul az ilyen elven működő berendezések magas üzemeltetési költségeket vonnak magukkal, és az átfolyási sebességük sem a legjobb.

A vízszűrők összehasonlítása tiszta vizet önthet a poharába!

A minőségi aktív szenes blokkot használó víztisztítók a sztárok ezen a területen. A szénszűrők kémiailag, vagy fizikailag lebontják illetve megkötik a káros anyagokat, és csak azokat, míg a hasznos adalékokat tovább engedik, az egészségünkre.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrők összehasonlítása

Keresés