Menü

Vízszűrő házi vízműhöz: ezek a legfontosabb szempontok

Vízszűrő házi vízműhöz: ezek a legfontosabb szempontok

Első lépésként alaposan körbe kell járni az otthoni megoldási lehetőséget, amikor a vízszűrő, házi vízmű kérdéskört több szempontot mérlegelve szeretnénk megvizsgálni. Az nem kérdés, hogy az egészséges szervezet számára az egyik legfontosabb táplálék a tiszta ivóvíz. 

 

Bár nem szilárd élelemről van szó, mégis úgy kell rá tekinteni, mint a szerveink működéséhez nélkülözhetetlen üzemanyag. Szinte minden szervünk összetevője kisebb-nagyobb részben víz. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy otthonunkban a tiszta ivóvíz mindig biztosított legyen.

A házi vízmű kiválasztása nem jelent nehézséget

Otthoni víztisztításhoz praktikusan kialakítható házi vízművek jelentik a megoldást, mellyel folyamatosan biztosítható a tiszta ivóvíz. Egy ilyen házi víztisztító kiépítése a háztartásokban hosszú távra biztonságosan és eredményesen szűri a vezetékes vizet.

Egyszerűen a bejövő vízvezetékre csatlakoztatva, fagymentes helyre, például egy háztartási helyiségben, garázsban vagy pincében kell elhelyezni. Mivel nem fogyaszt elektromos áramot, így nincs szükség a telepítés helyén áramvétel, konnektor kialakítására. Plusz költség és szinte karbantartásmentes berendezéseknél egyetlen dolog, amiről gondoskodni kell: ez a feladat nem más, mint a vízszűrők cseréje. 

A háztartási víztisztítók a fizikai szűrésen túl a kémiai szűrést is ellátják egyes, kiemelten kezelt anyagokkal szemben. Egyik ilyen anyag a klór, mellyel szemben sokan óvatosak, mivel szeretnének klórmentes vizet fogyasztani. További aggódásra adhat okot a gyógyszermaradványok jelenléte a vezetékes vízben, ezzel szemben is megoldást jelentenek a speciális vízszűrővel ellátott Aquasana házi vízművek. 

A vízszűrő környezeti előnyei 

Tiszta és friss ivóvízre mindannyiunknak szüksége van, szerencsére miközben a saját egészségükre, úgy a környezet védelmére is egyre többen érzékenyen reagálnak. Bár csábító az ásványvizek jelenléte a boltok polcain, azonban ezzel párhuzamosan az eldobható műanyagok használata aggasztó mértékű.

A fogyasztók számára az otthonukban csapolt, tisztított ivóvíz a frissesség mellett hulladékmentesen, környezetbarát módon biztosítja a szükséges ásványi anyagokat is, mivel a szűrés során ezek a vízben maradnak. 

Innen már csak egy lépés a hulladékszegény vízivás, mivel egyszerűen a saját palackját teletöltve indulhat el otthonról az, akinek otthonában megoldott a vízszűrős tisztítás. Az Aquasana által kifejlesztett egyedi vízszűrő kiszűri a gyógyszermaradványokat, miközben nem veszít ásványianyag-tartalmából. 

Milyen gyakran van szükség a vízszűrő cseréjére?

A vízszűrők cseréjének időtartamát elsősorban a vízfelhasználás mennyisége illetve a gyártó által meghatározott szűrőcsere periódus befolyásolja. A gyártó általi ajánlással maximum félévente történő csere javasolt a kisebb víztisztítóknál, és 6 évente szükséges a házközponti víztisztítónál a csere. A vízszűrőt egyszerűen és gyorsan bárki ki tudja cserélni a saját otthoni vízszűrő berendezésében. Központi víztisztító készülékek esetében továbbá sz előszűrőket gyakrabban, 1-3 havonta kell cserélni. 

Az Aquasana gyártó víztisztító berendezéseire 100% pénzvisszafizetési garanciát vállal, ha mégsem elégedett, 60 napon belül visszaküldheti, így nem jelent kockázatot a beruházás. Nézzen körül webáruházunkban, és válassza az Aquasana víztisztító berendezések és szűrők kínálatából az Ön és családja szokásaihoz leginkább illő termékeket!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Konyhai víztisztító

Keresés