Menü

Vízszűrő filter, a környezettudatos megoldás

Vízszűrő filter, a környezettudatos megoldás Otthoni vízszűrő berendezés segítségével Ön is hozzájárulhat a környezet védelméhez, hiszen a vízszűrő filter egy igazán környezettudatos megoldás, amellyel nem termel felesleges műanyag hulladékot.

A környezet védelme egyre nagyobb szerepet kap napjainkban. A Föld népességének dinamikus növekedésével, a fogyasztás drasztikus emelkedésével az emberiség egyre nagyobb terhet ró a környezetre. 

Az egyik legértékesebb erőforrásunk a víz. Habár a Föld felszínének mintegy 2/3-át víz borítja, ebből csak mindössze 2-3% az édesvíz, ami az emberiség számára felhasználható. Közös érdek tehát, hogy megóvjuk a Föld ivóvízkészletét. 

Vízszűrő filter és környezettudatosság

Az ivóvízszűrő használatával működő korszerű otthoni víztisztító berendezések nem csak az ökológiai lábnyomot csökkentik, hanem olcsóbb megoldást is jelentenek a tiszta, egészséges ivóvíz fogyasztására, mint az ásványvízfogyasztás.

A vízszűrő filter környezeti előnyeit egyaránt élvezheti akár vízszűrő kancsó, akár komplett csapra szerelhető vagy pult alá szerelhető vízszűrő berendezés, akár házközponti víztisztító beszerzése mellett dönt.

Bámelyik megoldást is választja, tiszta és egészséges ivóvíz kerülhet a poharába anélkül, hogy károsítaná a környezetet. 

Nem beszélve arról, hogy az ásványvizes palackok előállítása is jelentősen terheli a környezetet, hiszen a gyártáshoz veszélyes anyagokat is felhasználnak. Emellett pedig sajnos a PET palackok újrahasznosításának aránya is igen csekély jelenleg itthon.

Vízszűrő filter, a pénztárcabarát megoldás

A korszerű vízszűrő filterrel ellátott víztisztító berendezések megvásárlásával hosszú távon jelentős összeget spórolhat meg.

A korszerű vízszűrő berendezésekben jellemzően elég 6 havonta cserélni a szűrőbetétet. Amennyiben kiszámolja, mennyi ásványvizet fogyasztana el ennyi idő alatt, gyorsan kiderül, hogy már pár hónap használat mellett megtérül a berendezés vételára. 

Vízszűrő filter – víztisztítási technológiák

Aktív szenes víztisztítási technológia elvén működhet a vízszűrő kancsó, a csapra szerelhető vízszűrő vagy éppen a pult alá szerelhető víztisztító készülék. Ezekben a készülékekben az aktív szenes szűrő köti meg a vízben található szennyeződéseket anélkül, hogy a szervezet számára fontos ásványi anyagokat eltávolítanák a vízből.

A fordított ozmózisos technológia esetén a készülék fő alkotóeleme a membránszűrő. Ezzel a szűrési technológiával akár a baktériumoknál is kisebb szennyeződések is kiszűrhetőek a vízből. Fontos, hogy olyan konstrukciót válasszon, amelyek a fordított ozmózis erőteljes tisztító hatása mellett az értékes ásványi anyagokat is visszatölti az ivóvízbe.  

Új generációs Aquasana háromszűrős víztisztító beépíthető csapteleppel - AQ-5300

Az Aquasana AQ-5300 víztisztító készülék speciális Claryum® filtertechnológiának köszönhetően a klór és annak származékai mellett a nehézfémeket, vegyszereket, gyógyszermaradványokat is eltávolítja a vízből, miközben megőrzi az értékes ásványi anyagokat. Kombinált szűrési mechanizmus: az aktív szén kiszűri a kemikáliákat; a szénkatalizátor a klórt és klórszármazékokat; az ioncserélő a nehézfémeket; a mechanikus szűrő pedig megköti az azbesztet és a klórnak ellenálló cisztákat is. 

A szűrőbetét élettartama 6 hónap, és cseréje nem igényel szakértelmet. Ennek köszönhetően nem csak a környezetterhelést csökkenti, hanem pénzt is spórol.  

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége, további kérdése lenne, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeinken

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Keresés