Menü

Vízszűrő betétek a tiszta ivóvíz szolgálatában

Vízszűrő betétek a tiszta ivóvíz szolgálatában

Tudta, hogy az agy 90 százalékát víz alkotja? A jó közérzet, a koncentrálóképesség megőrzése és a hidratáltság érdekében tehát nagyon fontos, hogy elegendő vizet fogyasszunk a nap folyamán. Talán saját példájából is jól tudja, hogy az ásványvizes palackok hazacipelése már akár két személyre is igen problémás lehet. Nem véletlen, hogy egyre többek otthonában találhatóak meg csapra szerelhető vízszűrők vagy ennek az egyszerűbb, kancsós változata. 

A vízszűrő betétek ugyan rendszeres kiadást jelentenek, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy még így is sokszorosan megtérül mindez, ha nem kell nap mint nap ásványvízre költeni. A csapvíz sajnos nagyon sok háztartásban ihatatlan, és ha az íze nem is zavarna, akkor érdemes tudni, hogy nagyon sok szennyezőanyag és üledék található meg benne. Ezek nem túl egészségesek, ezért mindenképpen megéri elgondolkodni a víztisztító készülék és a vízszűrő betétek beszerzésén.

A szakemberek a felnőttek számára húsz testsúly kilogrammonként egy liter víz fogyasztását javasolják. Ebből könnyen kiszámolható, hogy napi szinten mennyi vizet kellene hazacipelni a megfelelő mennyiség biztosításához. Nem egyszerűbb lenne csak megnyitni a csapot, vagy feltölteni a vízszűrő kancsót?

A vízszűrő betétek terheléstől függően akár egy hónapig is használhatóak, és gondoskodnak a víz kifogástalan tisztításáról. A fejfájás hátterében gyakran a nem megfelelő folyadékbevitel áll. Miért ne biztosítaná a tiszta vizet a csapból? Már egy-két pohár víz is képes elmulasztani a fejfájást, és biztosítani a jobb koncentrálóképességet és a jó közérzet megőrzését.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízszűrő betétek

Keresés