Vízlágyítók - a kemény víz ellenszere

Magyarországon a vizek nyolcvan százaléka kemény víz. Mi is az a kemény víz? A vízben oldott kalcium és magnézium karbonát sók jelenléte, amik kiválva vízkövet okoznak. A kemény víz, azaz a vízkő miatt veszélyben vannak a háztartási gépek. A bojlert folyton javítani kell, mert a fűtőszál elvízkövesedett, a csövekben lerakódik, amit egy idő után cserélni kell, a kerámiabetétes csaptelek tönkremehetnek, a kávéfőző, mosógép, mosogatógép folyton problémát jelez. 

Ráadásul a fürdés, tusolás után viszkető érzést okoz az érzékeny bőrűeknek. A növények, virágok öntözéséhez sem jó ez a víz. Ezt a napi problémát muszáj megszüntetni. Mit lehet tenni? Próbálkozhatunk házilag, de hosszú távú eredményt nehéz elérni. A mosószerekben elvileg már van vízlágyító, vehetünk még pluszban vízlágyító porokat, kapszulákat, de sajnos ez sem hoz tartós megoldást.

Ráadásul pont a legfontosabbat nem kezeljük, azaz a megivott, megevett, bőrünkkel érintkező vízproblémát.
Érdemes egy szakáruházba benézni, hogy mit tudnak ajánlani. Vásárolhatunk vízszűrős kancsót, ami kisebb összeg, de folyton cserélni kell a betétet, valamint gyorsan elfogy belőle a víz. Bele kell vágni egy nagyobb projektbe!

Egy vízlágyító berendezés lehet a hosszú távú megoldás. Ezek a berendezések tulajdonképpen megcserélik a vízlágyító tartályában lévő natrium ionokat a kemény vizet okozó kalcium és magnézium ionokkal. Az ioncserélő eljárás egy kémiai eljárás, egy közvetítő anyagot használnak fel, ez valamilyen gyantaféle. Egy idő után ez a gyanta is veszít ioncserélő képességéből, de a vízlágyító berendezés erről is gondoskodik, konyhasó oldattal regenerálja a gyantát, tehát a folyamat nem áll le.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Vízlágyító
Szállítás, Garancia

60-90 napos
pénzvisszafizetési garancia

Ingyenes kiszállítás
39.000 Ft felett!

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Simple Pay fizetés

 

Like-olj te is!
Vásárlói visszajelzések

Az alábbiakban egy-egy részletet olvashat a vásárlóink által írtakból. Tekintse meg a véleményeket teljes terjedelmükben! Tovább a vásárlói véleményekhez >>


"Víztisztító készülékre azért volt szükségem mert egyszerűen és tömöröen: ihatatlan volt a csapvizünk."

"Először más víztisztító készülékkel próbálkoztunk, de annak üzemeltetése nagyon sokba került. Áramot fogyasztott, és a víz egy része is haszontalanul folyt el."

"Egészségügyi okok vezettek a konyhai víztisztító, illetve a zuhanyszűrő megvásárlásához. Mindkettőt már legalább másfél éve használom, teljes megelégedéssel."

"Az interneten olvastam és néhány ismerősömtől is hallottam az ívóvizünk szennyezettségéről (ennek bárki utánajárhat, hogy mit is iszunk meg naponta)."

 
Kedves Farkas Tamás!
 
"Köszönöm a megkeresést, az Önöktől vásárolt páramentesítővel és légtisztítóval nagyon elégedett vagyok, elérkezett az idő és lehetőség, hogy a víztisztítót is beszerezzem."